Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den barış gücü açıklaması: karşı değiliz

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den barış gücü açıklaması: karşı değiliz
Son Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 20:51
22 Ekim 2020 Perşembe 13:51

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Aliyev, "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz" dedi.

Aliyev, Karabağ'daki Ermenilerin kültürel özerkliğine ilişkin " Karabağ'daki Ermeniler kültürel özerklik sahibi olabilir" dedi

Paşinyan: Diplomatik çözüm yok

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabı üzerinden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara yönelik değerlendirmede bulunmuştu.

27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmaların diplomatik yolla çözülemeyeceğini belirten Paşinyan, "Şu aşamada krizin diplomatik yolla çözülmesi mümkün değil. Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey... Azerbaycan tarafı için artık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

NATO'dan Sarkisyan'a: Taraf değiliz

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i NATO Merkez Karargahında ziyaret etmişti.

Stoltenberg Sarkisyan'a çatışmada taraf olmadıklarını işaret ederek, "Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar