Aksiyon figürlü oyuncak koleksiyonu yaptı

Gaziantep'te çocukluğundan beri merak duyduğu aksiyon filmlerinin kahramanlarının oyuncaklarını biriktiren Akol, piyasa değeri 70 bin lirayı bulan 270 parçalık koleksiyon oluşturdu.

Aksiyon figürlü oyuncak koleksiyonu yaptı - Sayfa 1

Koleksiyonundaki oyuncaklara çektiği fotoğraflarla "hayat veren" koleksiyoner Orhan Akol, bunları sosyal medyada paylaşarak geniş kitlelere ulaşmaya başladı. 


1 10
 
Aksiyon figürlü oyuncak koleksiyonu yaptı - Sayfa 2

Koleksiyonunun içerisinde çocukluğundan kalma oyuncakların da olduğunu belirten Akol, "Bu işe bu kadar merak salmadan önce oyuncaklarımın bazılarını çocuklara hediye ettim. Aslında daha fazlaydı ama şu an çocukluğumdan 3-5 parça oyuncak kaldı. Koleksiyonumda çocukluğumdan daha fazla şey olsun isterdim ama kendimi bu kadar geliştireceğimi düşünmemiştim" dedi.


2 10
 
Aksiyon figürlü oyuncak koleksiyonu yaptı - Sayfa 3

Akol, merakını koleksiyon haline getirmeye 7 yıl önce başladığını anlatarak, şöyle konuştu:


3 10
 
Aksiyon figürlü oyuncak koleksiyonu yaptı - Sayfa 4

"2012 yılında internette gezinirken 'Assassin's Creed' isimli oyuncak figürüne rastladım. O zamanlar dijital ortamda oynadığım bir oyunun karakteriydi. Kendi çocukluğumu düşünüp bizim zamanımızda bu kadar güzel oyuncakların olmadığını hatırladım. Koleksiyon bu şekilde başladı ve bugünlere kadar geldik. Şu an Amerika ve Avrupa'dan bulduğum figürlerin siparişini verip koleksiyonuma dahil ediyorum."


4 10