Akdağ: Kürt ile Türk'ün, Sünni ile Alevi arasında sorun yoktur

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Malatya'da bazı vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Akdağ: Kürt ile Türk'ün, Sünni ile Alevi arasında sorun yoktur
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
26 Kasım 2017 Pazar 12:00

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Malatya'da bazı Alevi vatandaşların evlerine çarpı işareti konulmasıyla ilgili olarak şunları söyledi, "Bu hangi ahlaksızlık veya provakatif yaklaşım neticesinde yapılıyor bence bu bilgi yok. Emniyetimiz, savcılarımız bu meselenin üstüne gidecektir. Allah'a binlerce defa şükürler olsun, Kürt ile Türk'ün arasında, Sünni ile Alevi arasında halk olarak hiçbir sorun yok." açıklamasında bulundu.

İnsanların istedikleri mezhebe bağlı olmalarının insanlık hakkı olduğunu belirten Akdağ, "Biz Erzurum'da yaşadık senelerce, komşuluklarımız oldu. Ve gerçekten samimi komşuluklardı. Dolayısıyla elbette böyle bir durum asla kabul edilemez. İlgili savcılıklar bu işin peşini mutlaka takip etmeliler, gerekeni yapmalılar. Bu insana zulümdür. Bizi birbirimizden ayıramazlar. İnsanlar şu mezhebe ya da bu mezhebe kendilerini bağımlı hissedebilirler." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar