Akar’dan Golan Tepeleri açıklaması: Rüzgar eken fırtına biçer

ABD’nin Golan Tepeleri kararına tepki gösteren Bakan Akar, “Bunlar çok yanlış, bu tür gidişat çok tehlikeli. Güzel bir atasözümüz var, rüzgar eken fırtına biçer” dedi.

Akar’dan Golan Tepeleri açıklaması: Rüzgar eken fırtına biçer
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
29 Mart 2019 Cuma 10:10

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük bir aile olduğunu söyleten Bakan Akar gündme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Devamı gelecek”

Kandil’de terör örgütü PKK’nın elebaşlarına yönelik düzenlenen operasyonları değerlendiren Bakan Akar, “Bunların devamı gelecek. Bu terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta kararlıyız ve inşallah da kurtaracağız” diye konuştu.

ABD’nin Golan Tepeleri kararına tepki

”Türkiye’nin çevresindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Akar, “Milletimizin güvenliği için alınması gereken bütün tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz” dedi.Akar, Suriye ve Irak dahil tüm komşuların siyasi ve toprak bütünlüğüne son derece saygılı olduklarını belirterek, “Kimsenin toprağında gözümüz yok ancak bir çakıl taşımıza dahi göz dikenin gözünü oymakta kararlıyız” diye konuştu.

Toprak bütünlüğü konusunun önemine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

“Son bir açıklama ile Golan Tepeleri ile ilgili bazı kararlar aldılar. Bunlar çok yanlış, bu tür gidişat çok tehlikeli. Bizim çok güzel bir atasözümüz var: Rüzgar eken fırtına biçer dolayısıyla bu konuda bütün tarafları uyarmayı, ikaz etmeyi borç biliyoruz.” dedi.

“FETÖ ile mücadele hiçbir aksaklık olmadan devam etmektedir”

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele hakkında da konuşan Bakan Akar, “Bugün kadar TSK’dan 16 bin 294 personel ihraç edildi. OHAL kalktıktan sonra da 1177 personel ihraç edildi. FETÖ ile mücadele hiçbir aksaklık, eksiklik olmadan, Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerimizde sürekli, şiddetli bir şekilde devam etmektedir. Yeni bilgiler, deliller çıktıkça, gereği tereddütsüz yapılmaktadır. Şunu da görüyoruz ki TSK, FETÖ mensuplarından temizlendikçe gücü artmaktadır” ifadelerini kullandı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar