Az Önce! AK Parti'den Melih Gökçek açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Özhaseki, "Melih Bey'le görüştüm. Bana yapılmış bir teklif yok, Ben AK Partiliyim" dediğini aktardı

Az Önce! AK Parti'den Melih Gökçek açıklaması!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
24 Ekim 2018 Çarşamba 18:19

"Yapılmış resmi bir teklif yok, ben de okuyunca şaşırdım ama ben AK Parti'liyim"

Melih Gökçek'in MHP'den Ankara'da belediye başkan adayı gösterileceğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine Özhaseki, "Ben, Melih beyi aradım, ne olduğunu sordum. O da bana 'Yapılmış resmi bir teklif yok, ben de okuyunca şaşırdım ama ben AK Parti'liyim' dedi. Teşekkür ederiz dedik, kapattık. O yüzden çok abartılacak bir şey yok." diye cevap verdi. 

Melih Gökçek'in Ankara için emeklerinin inkar edilemeyeceğinin altını çizen Özhaseki, "O kadar çok proje yaptı ki ben biliyorum. Melih Beyin daha çok siyasi polemik konusu olan sözlerinden dolayı birçok şey söylenebilir. Seversiniz, sevmezsiniz. Başlı başına bir ekoldür ama emeklerini inkar edemezsiniz, günahtır." yorumunu yaptı.

"Pozitif ayrımcılık yapıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın adaylara yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine, Erdoğan'ın bu konuda çok net talimatı olduğunu dile getirdi. 

Kadın Kolları Başkanlığından bir milletvekilinin her hafta Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği toplantıya katıldığını bildiren Özhaseki, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül'den "Her büyükşehirde, bir, iki, üç ilçe olabilir bir kadın aday getirin bize' diyerek talepte bulunduklarını aktardı. 

Özhaseki, kadın belediye başkan adaylarını listelerde görmek istedilerini belirterek, "Pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın adaylar, erkek adaylardan daha şanslı." ifadelerini kullandı.

MHP'li vekilden Gökçek açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek’in adının geçmesiyle ilgili, "Melih Gökçek de bu ülkeye ve özellikle Ankara'ya 25 yıl hizmet etmiş bir siyasetçidir. Eğer aday olursa kabulümüzdür, olmasa da saygıyla karşılanır. Sadece Gökçek değil Türkiye'de siyaset yapmak isteyen herkese açık MHP'nin kapısı. AK Parti bu ülkede bizim asla siyasi düşman olarak görmek istemediğimiz bir hareket. AK Parti'de siyaset yapan insanlar bu ülkeye hizmet etme aşkıyla dolu olduğuna inandığımız insanlar. Yanlış yaptıklarında yanlışlarını acımasızca eleştirdiğimiz insanlar. AK Parti veya CHP'lli olması MHP'nin kapısının kapalı olduğu anlamına gelemez." açıklamasında bulunmuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar