Ahmet Hakan Kanal D'den ayrılıyor mu?

Doğan Grubu’nu geçtiğimiz ay satın alan Demirören Grubu Ahmet Hakan ile ilk teması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. azonceoldu.com’un ulaştığı bilgilere göre Ahmet Hakan 15 Mayıs’ta Kanal D Ana Haber’i bırakacak.

Ahmet Hakan Kanal D'den ayrılıyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Nisan 2018 Çarşamba 21:37

Doğan Grubu 1 milyar 100 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu'na satılmıştı. Satışın gerçekleşmesinin ardından Demirören Grubu Ahmet Hakan’la ilk görüşmeyi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Azonceoldu.com’un edindiği bilgilere göre Ahmet Hakan 15 Mayıs’ta son kez Kanal D Ana Haber'i sunacak.

Ahmet Hakan, CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına ve Hürriyet gazetesindeki köşe yazılarına devam edecek. Demirören Grubu’nun Kanal D Ana Haberi tamamen kaldıracağı ve Ahmet Hakan’ın yerine kimsenin gelmeyeceği de edinilen bilgiler arasında.

Ahmet Hakan kimdir?

Ahmet Hakan Coşkun 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat'da doğmuştur. Aslen de Yozgat'lıdır. Babası Hamdi Coşkun Silivri Eski Müftülerindendir. Çocukluğu, babasının müftü yani memur olduğu için, memuriyeti sebebiyle Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir'de geçti. Lisedeyken, Mavera Dergisi'ne abone oldu. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Üniversitedeyken hikayeler yazdı. Bu hikayelerden bir kaçı Yedi İklim Dergisi'nde yayınlandı.

1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. TGRT'de 'Yankı' haber programını yapan ekip içindeydi. Kanal 7 kurulurken muhabir olarak oraya geçti. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini yaptı. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitap haline getirdi.

2004 yılında Kanal 7'den istifa ederek ayrıldı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Sabah gazetesinde de çalışan Ahmet Hakan, şimdi yazılarına Hürriyet gazetesinde devam ediyor.

Ahmet Hakan, 2005'ten bu yana, CNN TÜRK'te "Tarafsız Bölge" adlı tartışma programını sunuyor.

DOĞAN GRUBU DEMİRÖREN MEDYA GRUBUNA SATILMIŞTI

Konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizin yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Bir milyar yüz milyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüz doksan milyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır." 

DOĞAN MEDYA GRUBU'NUN SATIŞ PAKETİNDE NELER VARDI?

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle: Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP), YAYSAT

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar