Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak?

Yerel seçimler için AK Parti bazı illerin adaylarını açıklarken en çok merak edilen ise İstanbul adayı oldu. AK Parti’de Binali Yıldırım’ın aday olacağı öne sürülürken, tarihinde belli olduğu belirtildi. Peki Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak?

Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 09:21

Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak? AK Parti Ankara ve İzmir’in de içinde bulunduğu birçok illin adaylarını açıkladı. Ankara’da Mehmet Özhaseki gösterilirken İzmir’de ise Nihat Zeybekçi aday yapıldı.En çok merak edilen ise İstanbul adayı oldu. İstanbul adayı için Binali Yıldırım’ın ismi iddia edilirken ne zaman açıklanacağı tarih de belli oldu. Peki Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde…

Erdoğan, Venezuela dönüşü yaptığı açıklamada, "Meclis'te bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz. İstanbul adayı ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atacağız" demişti.

Binali Yıldırım’ın adaylığı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütçe görüşmelerini işaret etmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması için tarih belirlenmeye başlandı.

Buna göre, TBMM'deki bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti'nin İstanbul'da düzenleyeceği bir törenle TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ve 39 İstanbul ilçe belediye başkan adayının isminin 22 Aralık’ta resmen açıklanacağı öne sürüldü.

İstanbul'un 39 ilçesinden 25'i AK Parti yönetimindeki belediyelerden oluşurken, 8 belediye başkanı 3 dönem kuralına takılıyor. Edinilen bilgiye göre, bazı belediye başkanları diğer belediye yönetimlerine kaydırılacak.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar