Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! AK Parti'nin İBB adayı Binali Yıldırım mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyaretinin ardından Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! AK Parti'nin İBB adayı Binali Yıldırım mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 14:57

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'in ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak "TC-TRK" ile saat 14.40'ta Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Liderler zirvesinin 13’üncüsü yapmak üzere gitmiştik, Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanlar geçmişi bugünü, G-20 zirvesinin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu daha sonra yılda bir yapılmaya başlandı. Adil ve sürdürebilir kalkışma için küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapıları ve ortaya çıkan risk ve tehlikeleri ele aldık. Terörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılmasının altını çizdik.

Dünyada en büyük göç yolunun en büyük mülteci ev sahipliğine ev sahipliği yapan ülke olarak bu konulara değindik. Tüm dünya takdirle karşılanan çalışmalara da değindik. Uluslararası sorumluluk ve yük paylaşımı üzerinde durduk. G20 marjında ayrıca Rusya, ABD ve Birleşik Krallık liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdik'  

Güney Amerika ziyareti

Paraguay'ın dost olduğunu gördüm. İlgileri memnun etti. Türkiye'de büyükelçilik açacaklar aynı hassasiyeti biz de göstereceğiz. 

Terörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Liderler zirvesinde örneğin Cemal Kaşıkçı konusu da gündeme geldi. Fakat ikili görüşmelerimizde Kaşıkçı meselesi çok gündeme geldi. Cemal Kaşıkçı konusunu etraflıca anlattığım gibi işin başından gelinen noktaya kadar uluslararası medyaya anlatma fırsatım oldu. 

Erdoğan - Bahçeli görüşmesi ne zaman?

Biliyorsunuz MHP bir ismini belirledi aynı şekilde bende bir isim belirledim ve bu iki arkadaşımız teknik detaylarını inceliyorlar. Etraflı görüşmeyi inşallah bugün yarın kendisiyle yapacağız. Çalışmaları kendilerinden dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da tabi bu süreç içerisinde sayın Bahçeli ile muhakkak bir araya gelmeliyiz. Bazıları ortalığı karıştırmayı çok sever onlara bu fırsatı vermemek için bir araya geleceğiz

İstanbul adayı Binali Yıldırım mı olacak?

Aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul benim aşkım olan bir il… Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçe belediye başkanlıklarının da önemli ölçüde değişmesi söz konusu. Bu çalışmalar da devam ediyor.

Ama bu arada Ankara da ihmal edilemez. Malum TBMM'de bütçe görüşmeleri var. Tabi ki bu bütçe görüşmelerini meclis başkanımızın yönetmesinden daha doğal daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10 ile 22'si arasında yine sayın meclis başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından.

Onun için İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar