Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değildir

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın açıklaması yaptı

Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değildir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Nisan 2018 Cumartesi 13:18

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Gül, yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını söyledi

Seçimlerin hayırlı olmasını dilediğini söyleyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  kutuplaşma ortamı olduğunu ve ciddi bir beka sorunu yaşandığını açıkladı.

İsminin yoğun bir şekilde gündemde olduğunu belirten Gül, bir faninin ulaşabileceği tüm mevkilere ulaştığını ifade etti.

 Gül, güçlü ve aydınlık bir Türkiye istediklerini, Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra aktif siyaset içinde olmadığını, arkadaşlarının düğününe bile gitmediğini söyledi.

"ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

“Günü geldi hain darbe teşebbüsü çıktığında arkama bakmadan üstüme düşeni yaptım. Bazen de temel hak ve özgürlüklerle ilgili haksızlıkları gördüğümde düşüncelerimi paylaşmaktan geri kalmadım” diyen Gül, Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Bu süreç benim organize ettiğim bir süreç değildir. Süreç, benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebiyle ortaya çıkmıştır. Ben de geniş bir mütabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. 'Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa gerekeni yaparım.' demiştim. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mütabakat  ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir. Tarih karşısında vicdanen sorumluyum. Hakkımda söylenen bir çok şeyle ilgili çok konuşmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

“YAPICI BİR ŞEKİLDE KAMPANYA YÜRÜTÜLMELİ”

AK Parti’den gelen eleştirilere de yanıt veren Gül, kimseyle şahsi bir meselesinin olmadığını sadece politika ve gelecek vizyonu ile ilgilendiğini belirtti.  Kendisi hakkında zaman zaman saygısızlık yapıldığını belirten Gül, “Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan açıklamalarına şunu söylüyorum. Benimle ilgili sözlerini, başlarını iki ellerinin arasına alarak bir mukayese etsinler. Tavsiyem, uyarım, daha yapıcı bir şekilde kampanya yürütülmeli. Türkiye'nin geleceği; hukukun üstünlüğünden, kuvvetler ayrılığının gerçekleşmesinden, liyakat, şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerinden geçiyor. Ben şu anki pozisyonumu ilan ettikten sonra polemik olsun istemiyorum, sorularınızı almayacağım." şeklinde konuştu.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar