ABD ve Rusya Suriye hakkında anlaşmaya vardı.

Fatih Altaylı ile Teke Tek programına katılan Nevzat Çiçek ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda anlaştığını ileri sürdü.

ABD ve Rusya Suriye hakkında anlaşmaya vardı.
Son Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 10:54
4 Mart 2018 Pazar 22:46

ABD'nin Suriye'den çekilmemesinin arkasında bir gerçek olduğuna dikkat çeken Nevzat Çiçek,  Fırat'ın doğusu ve Fırat'ın batısı meselesinde Rusya'nın da Fıratı'ın doğusuna ABD açısından çok uzak olmadığı gerçeğinin karşımıza çıktığını söyledi. Çiçek, perde arkasında konuşulan meseleyi şu sözlerle açıkladı;

ABD'nin Suriye'de Rusya'ya bir Kürt devleti kurulmayacağı garantisini verir ve Suriye'nin toprak bütünlüğü meselesi içerisinde parçalanmayı öne sürmezse Rusya'nın ABD ile Fırat'ın doğusunda çatışma ihtimali çok gözükmüyor. Çünkü o anlamda Rusya'nın talepleri içerisinde burada bir Kürt devleti kurma ama burada eğer dediğin özerklik anlamında bir yapıysa ki zaten Rusya bunu kültürel anlamda belirtmişti. Bunu Suriye'nin yönetim şekli içerisinde değerlendirebiliriz tarzı bir yaklaşım var. O nedenle ben ABD'nin Suriye'den çekilme ihtimalini görmüyorum.

Rusya ve ABD Suriye ve YPG konusunda anlaştı

Rusya ve ABD'nin kendi içerisinde Suriye üzerinden bir gizli anlaşmaya varıp varmadığı ve bu gizli anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye ne getirip ne götüreceği meselesi ben baştan itibaren aynı tavrımı koyuyorum Bana göre ABD ve Rusya Suriye'de hem YPG konusunda hem Suriye'nin geleceği noktasında anlaşmaya varmış durumdalar. Burada tek sorun YPG üzerinden bu gücün kime bağlı olacağı kavgası yaşanıyor. Çünkü şöyle sahada Rusya'nın bir gerçekliliği var kendisine göre bütün bu katliamları yaparken ben Suriye devletinin davetiyle buradayım dönüyorsunuz ABD'ye sen hangi davetle buradasın? Onu meşrulaştıracak bir zemin oluşturması gerekiyor. DEAŞ meselesi geldi ama biliyorsunuz ABD'nin kongresinde de artık tartışılıyor DEAŞ'la mücadele dediniz DEAŞ'la mücadele bitmek üzere ama siz Suriye'den çıkmıyorsunuz dolayısyla siz Suriye'de ne yapmak istiyorsunuz? Sorusunun cevabını verin bunu söyleyen kim kongre üyeleri.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar