Son Dakika! 9 ülkeyle birlikte ortak operasyon: Cumhuriyet tarihinin en büyüğü!

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu başlatıldı. Son dakika haberine göre, 9 ülkeyle ortaklaşa başlatılan operasyon kapsamında uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerinin engellenmesi hedefleniyor.

Son Dakika! 9 ülkeyle birlikte ortak operasyon: Cumhuriyet tarihinin en büyüğü!
Son Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 09:47
30 Haziran 2020 Salı 08:37

Uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan "Bataklık Operasyonu" başlatıldı. Hedef kapsamında Türkiye'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 67'si gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı" diyerek, uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı başlatılan operasyonun detaylarını açıkladı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı. Yaklaşık 1 yıldır takip edilen operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonun ismi Bataklık. Özellikle, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek. Özellikle suç gelirleriyle mücadelede büyük bir mücadele verilmektedir. Dönem dönem çok zorlandığımız açıktır. Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya ile bağlantılı gerçekleştirildi. Türkiye'de 11 ilde yapıldı. 94 hedef vardı, 67 hedef gözaltına alındı. Bu operasyonda ayrıca hem suç gelirlerine yönelik, silahlı suç örgütü tespit edildi. Örgütün iki tepe yöneticisi var, biri Brezilya ve Hollanda'da 26 yıllık kırmızı bülteni var. 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar