Erdoğan: 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi

4 şehit olduğu saldırı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hain saldırıya karşılık verildi. Vuruşlarımız devam ediyor. Tespit edilen 46 hedefe, 122 fırtına ve 100 havan ile atışlar yapıldı. İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı taraftan Suriyeli etkisiz hale getirilmiş vaziyette" dedi

Erdoğan: 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi
Son Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 15:43
3 Şubat 2020 Pazartesi 10:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 4 askerin şehit olduğu saldırıya da değindi.

 Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

“Türkiye daha önceki saldırılar gibi bu saldırıların da cevabını misliyle vermiş durumda. Çok farklı şekilde gerek Fırtına obüsleriyle, gerek F-16'larla belirlenen noktalar vuruluyor. Yürüttüğümüz operasyonları sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla kararlılığımızı sınayanlar büyük hata yaptıklarını anlayacaklardır.

"Ukrayna ile ilişkiler gelişiyor"

Ukrayna ile 2011'de tesis ettirdiğimiz toplantılarımızı devam ettirdik. Ukrayna Devlet Başkanı'nın göreve başlamasının ardından Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmiştik. İlgili bakanlarımız ve kurum başkanlarımızla birlikte milletvekillerimiz bulunuyor. Ziyaretim kapsamında baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacağız. Güncel meseleler arasında fikir teatisinde bulunacağız. Ukrayna ile ilişkilerimiz ticaret, sanayi, turizm gibi alanlarda gelişme kaydediyor.

"Hedef 10 milyar dolarlık ticaret"

Ülkemiz karşılaştığı onca badireye rağmen ihracatçılarımızın gayretiyle destan yazmaya devam ediyor. Ukrayna ile ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda serbest ticaret anlaşması imzalar istiyoruz.

"Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz"

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, tanımayacağız. AGİT önemli göreve sahiptir. Misyonun başkanlığı Türk büyükelçiler tarafından yönetiliyor. Kırım Türklerinin durumunu ve sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Kırım liderliği ve Ukrayna makamlarıyla bunu ele alıyoruz.

"46 hedefi fırtına ve havanlar vurdu"

Şu anda harekat devam ediyor. Tespit edilen 46 hedefe, 122 Fırtına ve 100 havan ile atışlar yapıldı. Operasyon devam ediyor. İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı taraftan Suriyeli etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Noktayı koymak yok. Rus yetkili makamlara da 'Muhatabımız siz değil, tamamen rejimdir. Önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. 30-35 civarında karşı taraftan Suriyeli etkisiz hale getirilmiş vaziyette "

"Filistin ifadeleri tamamen aldatmaca"

İİT Filistin toplantısı, Bu planla ilgili gerek cuma günü, gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun bir işgal planı olduğunu, barış planı olmadığını açıklamıştım. Bu yapılan açıklamadan öte, buradan çıkardığımız bazı başlıklar var ki önem arz ediyor. Bunlardan birisi, metinde Filistin ifadelerinin hepsi birer aldatmacadır.

"Hamas lideriyle görüşmemi yaptım"

Dün Hamas'ın lideriyle İstanbul'da görüşmemi yaptım. Diğerleri YPG/PKK ile görüşmelerini yapıyorlar, biz kendi topraklarının kurtuluşu için mücadele verenlerle görüşme yapmayacağız. Böyle bir şey olamaz. Bir diğer konu, anlaşmayı tanımak için 4 yıl süre tanınması. Şu anda Filistin'in dışında ne kadar Filistinli varsa artık bunlar oraya gidemeyecek. Bu 5-6 milyon kişi."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar