için kaldı

11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi?

11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi? sorusu Van’da okuyan öğrenciler tarafından çok araştırıldı. Olumsuz hava koşullarının neden olduğu Van öğrenciler 11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi? sorusuna yanıt arıyor.

11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi?
Son Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 16:39
10 Şubat 2020 Pazartesi 16:36

11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi? Olumsuz hava koşulları Doğu’da devam ediyor. Karın etkisini sürdürdüğü Van’da öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki 11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde…

11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi?

Kar yağışının etkili olduğu Van’da hava koşulları nedeniyle 11 Şubat 2020 Salı Van’da okullar tatil mi? sorusu yanıtını buldu. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle salı günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve rehberlik araştırma merkezlerinde eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Valilikten çaldıran'daki donma ile bahçesaray ve çatak-pervari kara yoluna düşen çığ ilgili açıklama

Diğer taraftan, Van Valiliği Çaldıran'daki donma, Bahçesaray'daki çığ olayı ve Çatak-Pervari kara yoluna düşen çığla ilgili yapılan çalışmaları duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Çaldıran ilçesinde yasa dışı yollarla yurda girerken donarak öldüğü yönünde ihbarı alınan 13 düzensiz göçmenle ilgili sabah saatlerinde arama çalışmaları için bölgeye giden ekiplerin, yoğun kar ve tipi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Ekiplerin hava şartlarının uygun olması durumunda tekrar bölgeye gönderilecekleri kaydedildi.

Bahçesaray'daki çığ düşmesi

Van-Bahçesaray kara yolundaki çığ bölgesine gitmek üzere yola çıkan AFAD, jandarma ve UMKE ekiplerinin de yoğun kar ve tipi dolayısıyla bölgeye ulaşamadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yol güzergahında farklı bölgelere de çığ düştüğünü değerlendiriyoruz. Ekipler yarın tekrar bölgeye giderek gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra, hava şartlarının uygun, yolun açık olması halinde çığ bölgesine ulaşmaya çalışacak."

Çatak-Pervari kara yoluna düşen çığ!

Açıklamada ayrıca bölgede etkili olan kar sonrası Çatak-Pervari kara yoluna 2 çığ düştüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çatak-Bahçesaray yolundaki Yapılı Mahallesi girişi ile Yukarı Narlıca Mahallesi yoluna da iki ayrı çığ düştü. Ekipler, Yapılı Mahallesi girişindeki çığı temizlerken, Yukarı Narlıca Mahallesi ile Van-Çatak kara yolundaki çığların da temizlenmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar