THY, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satın mı alıyor?

Bir milyar dolarlık kredi için yerli-yabancı bankalarla görüşen ve imza aşamasına gelen THY’nin, yüzde 100 hissesi Malezyalılar’ın elinde bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini devralmak istediği öğrenildi.  

THY, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satın mı alıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 12:45

29 Ekim’de hizmete açılması planlanan İstanbul yeni havalimanı için havayolu şirketleri hazırlıklarını sürdürürken Türk Hava Yolları’nın Malezyalılar’ın işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı, 1.2 milyar dolar karşılığında satın almak için harekete geçtiği söylendi.

Bir milyar dolarlık kredi için yerli-yabancı bankalarla görüşen ve imza aşamasına gelen THY’nin, yüzde 100 hissesi Malezyalılar’ın elinde bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini devralmak istediği konuşuluyor. 

THY ve Malaysia Airports’un, yüzde 100 hissenin devri karşılığında 1.2 milyar dolara el sıkıştığı kaydedildi.

GMR ve limak gitti malaysia aldı
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesi, 1 Mayıs 2030 yılına kadar Malezyalılar’ın elinde bulunuyor. 2008 yılında Hintli GMR, Malaysia Airports ve Limak tarafından işletme ihalesi alınan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ilk olarak Hintli GMR ayrılmış, yüzde 40 hissesi bulunan Limak ise 285 milyon Euro karşılığında ön alım hakkını kullanan Malaysia Airports’a hisselerini devretmişti.


Kapasite 63 milyona çıkacak
2019 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanan ikinci pist ile birlikte kapasitesini artıracak olan Sabiha Gökçen Havalimanı, ek terminal binası ile birlikte 41 milyona ulaşan kapasiteyi, iki pistin işler hale gelmesinden sonra yıllık 63 milyon yolcuya çıkaracak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar