TC kimlik no ile SGK sorgulama nasıl yapılır? 

TC kimlik no ile SGK sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak hemen görüntüleyebilirsiniz.

TC kimlik no ile SGK sorgulama nasıl yapılır? 
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:04

Sosyal Güvenlik Kurumunu kapsamında gerçekleştirilen SSK ve SGK sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden birkaç adımda yapabilmeniz mümkün. Hizmet dökümünüzü öğrenmek istiyorsanız TC kimlik no ile işte SGK sorgulama işlemleri..

SGK sorgulama için oluşturulan hizmetler SGK tarafından kullanılmasına olduğu için kullanıcıların kolay bir şekilde ve üstelik güvenli bir şekilde hizmetlerden yararlanabilmesi ve bilgi alabilmesi mümkün duruma getirilmiştir. Bu bakımdan sizlere de konuyla ilgili hizmetler üzerinden kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Sunulan tüm hizmetler ücretsiz olduğu için istenildiği zaman sisteme giriş yapılarak bilgi alınabilmesi mümkündür.

SGK sistemi üzerinde kişinin ilk giriş tarihi ve bugüne kadar kaç gün çalıştı ise o kadar gün sayısı yer almaktadır. Bunun yanı sıra kişinin ne kadar prim ödediği, ay içerisinde ne kadar günün ödendiği gibi bilgiler de yer almaktadır. Ayrıca artık teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşması sayesinde ise, bireyler T.C kimlik numaraları ile SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden pratik biçimde gerçekleştirebilirler. Bu sistemden önce bireyler neredeyse bütün gün kurumlarda sıra saatlerce sıra bekliyorlardı. Fakat bu sistem sayesinde artık bireyin güncel sigorta bilgilerinin yer alması sayesinde bu işlemler çok kolaylaştı. İnternet bilgi ekran sisteminde bulunan ve çalışan bireylerin sıkça kullandığı online kamu hizmeti sayesinde, bu tip işlemler çile olmaktan tamamen çıkmış durumda.

SSK sigorta sorgulama işlemi hem E Devlet üzerinden hem de E SGM üzerinden yapılmaktadır. E Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

SGK prim borcu öğrenmek için tıklayınız!
SGK hizmet dökümü almak için tıklayınız!

E-Devlet üzerinden; E devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir E Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. E Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Ülkemizde internet üzerinden hizmet vermekte olan devlet kurumlarının bir tanesinin de Sosyal Güvenlik Kurumu olduğundan bahsetmiştik. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışan bireylere sunmuş olduğu bir başka uygulama ise SGK hizmet ya da gün dökümüdür. İnternet bilgi ekranı sayesinde vatandaşların da kolayca ulaşabileceği bir uygulama olan SGK hizmet dökümü sayesinde çalışan bireyler işe ilk giriş ve çıkış tarihlerini, dönemlik biçimde oluşturulan prim ödemelerini, toplam kazancını, prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresi gibi bilgileri öğrenebilmektedir. SGK hizmet dökümü işlemi internet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen çalışan bireyler, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasına giriş yapmalılardır.

Bu işlemin ardından ise E- SGM olarak geçen sisteme giriş yapıp hizmet dökümünü kolayca alabilirler. E- SGM uygulaması sayesinde, çalışan bireyler istedikleri zaman SGK hizmet dökümü alabilirler. Bunun yanı sıra bireyler SGK hizmet dökümünü şifresiz olarak alabilmektedirler. Bireyler SGK hizmet dökümü alma işlemi için E-SGM uygulaması üzerinde yer alan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerini sisteme girmeleri gerekmektedir. Bu aşamanın ardından ise güvenlik kodunun da girilmesi ile beraber sorgula sekmesine tıklanması dahilinde SGK hizmet dökümüne ulaşılabilir.

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK prim sorgulama işleminin de tıpkı hizmet dökümü alma işlemi gibi kolay ve hızlı biçimde yapılabilir olması çalışan bireylerin merak ettiği konulardan bir tanesini oluşturmakta. İnternet üzerinden gerçekleştirilen birçok hizmetin yanında SGK prim sorgulama işlemi de yine aynı şekilde ve aynı yol ile yapılabilmektedir.  E-Devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz bu işlem için tıpkı diğer işlemler gibi bir E Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Daha sonra ise T.C kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E Devlet şifresi ile E-SGM internet bilgi ekranına giriş yapabilir ve SGK prim sorgulama işlemini hızlı ve pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra emeklilik prim gün sayısı sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. E Devlet ile emeklilik prim gün sayısı sorgulama işlemi için de tıpkı diğer işlemler gibi öncelikle bir E Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Daha sonra ise E Devlet internet bilgi ekran sistemine girip emeklilik prim gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kemal Hakkı Kılıç En beğenilen yorum
Sayın Yetkili, ben emekli maaşımı Vakıf Katılım Sincan şubesinden alıyorum. Ancak maaş farkları ve maaş zamları nasıl oluyorsa hiç ilgisi olmayan 14-15 gün Vakıflar Bankası'nda hesabım olmadığı halde hep oraya yatırılıyor ve 14-15 gün dolaştıktan sora ay sonunda nihayet hesabıma yatıyor, bu aksaklığın ivedilikle düzeltilmesini rica eder çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.