Kıta kıta dünyanın en zenginleri

Dünyanın en zengini tahtını Amzon’un kurucusu Jeff Bezos, Bill Gates’ten aldı. Kıta kıta dünyanın en zenginlerini sizler için derledik…

Kıta kıta dünyanın en zenginleri - Sayfa 1

Kuzey Amerika kıtasında Jeff Bezos’dan sonra en zengin kişi olarak Telmex ve América Móvil firmalarının sahibi Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu geliyor.

1 6
 
Kıta kıta dünyanın en zenginleri - Sayfa 2

Business HT’de yer alan habere göre, Avrupa kıtasının en zengini aynı zamanda İspanya’nın da en zengine olan Amancio Ortega 75 milyar dolarlık servetiyle öne çıkıyor. Hemen arkasından  Louis Vuitton’un sahibi Bernardo Arnault 63 milyar dolar ile takip ediyor. Dolayısıyla hem dünyanın hem de Avrupa kıtasının en zenginlerinin olan bu iki kişinin Tekstil ve moda endüstrisi servet ana kaynaklarını oluşturuyor.


Listeye Türkiye’den ise Murat Ülker giriyor.

2 6
 
Kıta kıta dünyanın en zenginleri - Sayfa 3

Rusya'nın en zengin kişisi Alexey Mordashov, çelik ve yatırımlardaki servetini kazandı; Kazakistan'ın en zengin işadamı Vladimir Kim ise madencik ile servetini oluşturdu. Çin ve Japonya'nın en zengin milyarderleri teknoloji şirketleri aracılığıyla yol aldı. Teknoloji’den farklı olarak Singapurlu Philip Ng servetini gayrimenkul aracılığıyla yaptı. 

3 6
 
Kıta kıta dünyanın en zenginleri - Sayfa 4

Güney Amerika ülkelerinde bulunan zenginlerin yaklaşık yarısının bankacılık ve finans sektöründen geliyor.  Fakat kıtanın en zengini Brezilyalı iş adamı Jorge Paulo Lemann bu grup arasında yer almıyor. Yaklaşık 30 milyar dolar serveti sahip Lemann, parasını, birleşme ve devralmalar yoluyla AmBev'e dönüştürülen bira fabrikalarına yatırım yaparak kazandı.

4 6