Defacto ve Beymen neden halka arz ediyor? Halka arz etmek ne demek?

Giyim alanında faaliyet gösteren Defacto ve Beymen halka arz ettiklerini açıkladı. Defacto ve Beymen neden halka arz ediyor? Halka arz etmek ne demek? Tüm detaylar haberimizde.

Defacto ve Beymen neden halka arz ediyor? Halka arz etmek ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 13:58

Ünlü giyim markaları Defacto ve Beymen halka art etme açıklamalarında bulundu. Peki ya halka arz etmek ne demek? Defacto ve Beymen neden halka arz ediyor?

Halka arz etmek ne demek?

Halka açılma veya payların halka arz edilmesi, bir anonim ortaklığın kaynak ihtiyacını karşılamada başvurduğu bir “doğrudan finansman” yöntemidir. Sermaye piyasası araçlarının satın alınması için her türlü yoldan halka çağrıda bulunulması, halkın bir anonim ortaklığa katılmaya veya kurucu olmaya davet edilmesi, hisse senetlerinin borsalar veya teşkilatlanmış diğer piyasalarda devamlı işlem görmesi, halka açık anonim ortaklıkların sermaye artırımları dolayısıyla paylarının veya hisse senetlerinin satışı halka arz tanımına girmektedir. Ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu’nun 11. maddesinde pay sahibi sayısı 250’yi aşan anonim ortaklıkların hisse senetlerinin halka arz olunmuş sayılacağı ifade edilerek halka arz kavramı genişletilmiştir. Önceden hisse senetlerini halka arz etmiş ortaklıkların, tekrar hisse senedi arz etmelerine yeni hisse senedi arzı veya ikincil halka arz denilmektedir. Eğer payların halka arzı, halka kapalı bir anonim ortaklık tarafından ilk defa yapılırsa, bu halka açılma olarak ifade edilmektedir.

Defacto Halka Arz Açıklaması

Giyim perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Defacto'nun halka arzında hisse başına fiyat 12.5 ile 15 lira aralığında belirlenirken, talepler 3-4 Mayıs'ta alınacak. Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 855.8 milyon lira ile 1 milyar lira gerçekleşecek. Halka arza aracılık eden İş Yatırım tarafından Cuma gecesi KAP'a yapılan açıklamaya göre halka arz esnasında sermayesi 212.6 milyon liradan 229.7 milyon liraya yükselecek olan şirketin ortak satışı dahil olmak üzere 59.5 milyon lira nominal değerli hissesi halka arz edilecek. Halka arza fazla talep gelmesi halinde 8.9 milyon lira nominal değerli hisse de ortaklar tarafından satılacak. Halka arza Ak Yatırım ve İş Yatırım aracılık ediyor.

Beymen Halka Arz Açıklaması

Halka arzı Mayıs ayında beklenen Beymen, çalışmalarını hızlandırırken, halka arzda uluslararası talep toplama BofA Merrill Lynch ve Citigroup tarafından yapılacak. Yurtiçi talep toplama ise Ak Yatırım, Garanti Yatırım ve İş Yatırım tarafından yapılacak. Açıklamada halka arz fiyatı yer almadı. Bültende halka arz gelirlerinin öncelikle geçen yıl sonu itibariyle 217 milyon lira olan grup içi borçların ödenmesi, gelirden kalan kısmın ise 105 milyon dolara yakın olan sendikasyon kredisinin geri ödenmesi için kullanılacağı ifade edildi. Türkiye’nin lüks moda pazarında yüzde 35’lik pazar payına sahip Beymen’in halka arzında 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak.

Defacto ve Beymen halka arz'ına katılmak için tıklayın!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar