Bakan Selçuk memur zam teklifini açıkladı

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk memurlar verilecek hükümetin zam teklifini açıkladı.a

Bakan Selçuk memur zam teklifini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
16 Ağustos 2019 Cuma 16:12

Çalışma, Sosyal Hizmetler Ve Aile Bakanı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk memur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını  kapsayan  5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi için Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Heyeti arasındaki dördüncü toplantı sonrası hükümetin zam teklifini açıkladı

Hükümet memur ve memur emeklilerine 2020 yılı için yüzde oranında zam teklifinde bulundu. Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 3,5 3, 2021'de yüzde 3 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk'tan önemli açıklamalar;

5.dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili doğru noktaya geldik. 1 Ağustos'ta başlattığımız müzakerelerin 11. günündeyiz. Kamu görevlilerimizin tamamına ve 11 hizmet koluna ilişkin mali durumları kapsamakta. 800'ü aşkın talep iletildi. Komisyonumuz bu talepler üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Bundan sonraki sözleşmelerde süreçler daha hızlı olacak. Dijital olarak gerçekleştireceğiz. 9 Ağustos'taki toplantımızda talepleri yetkili sendika başkanlarından dinledik. Dün 5 hizmet kolu ile ilgili yetkili sendikalarının başkanlarından taleplerini dinledik.

Kamu personelinin bütçedeki artan payına rağmen kamu çalışanlarının yanında oldu.

Hükümetin zam teklifi 2020 yılı için  ilk 6 aylık dönemde yüzde 3,5, ikinci altı aylık dönem için yüzde 3 olurken, 2021 yılı için ilk 6 aylık dönemde yüzde 3, ikinci 6 aylık dönemde  yüzde 2,5 olarak belirlendi.

Memur-Sen teklifi reddetti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifle ilgili olarak "Bu makul değil malul bir teklif. Bu oranlar ne gerçekçi ne de yeterli. Kur düştü, faiz oranları düştü, cari fazla var bize getirilen teklif dengelemeyi içermiyor. Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz" dedi.

“Ne bütçe gerçeğiyle ne de ülke gerçeğiyle uyumlu”

Görüşme sonrası basın toplantısında konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Sayın Bakan, bütçe gerçeği dedi. Bu teklif ne bütçe gerçeğiyle ne de ülke gerçeğiyle uyumlu. İkisiyle de uyumsuz. Yeni bir teklifi bekliyoruz. Söylediklerimiz gayet net, yeni bir teklif bekliyoruz.” dedi

Sendikaların talepleri ne?

Memur-Sen'in talebi taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı şeklinde.

Türkiye Kamu-Sen ise taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payı talep ediyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar