Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklaması

NTV canlı yayınına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "En zor dönemi geride bıraktık, 2019 büyüme hedefi konusunda kaygı duymuyorum." dedi.

Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
28 Mart 2019 Perşembe 22:04

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak, NTV ekranlarında soruları yanıtladı. Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye ekonomisi, Ağustos ayında bu yana çok önemli adımlar attı. Türkiye ekonomisi dengelenme süreci. 2019 hedefleri olumlu cereyan ediyor. 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Dengelenme süreci beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Her anlamda teyakkuzda olmak gerekir. Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor. Tansiyonu yukarı çıkarmaya yönelik eylemlere şahit olduk.

"Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor"

- Türkiye ekonomisi, Ağustos ayında bu yana çok önemli adımlar attı. Türkiye ekonomisi dengelenme süreci. 2019 hedefleri olumlu cereyan ediyor. 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Dengelenme süreci beklediğimin ötesinde olumlu. Her nlamda teyakkuzda olmak gerekir. Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor. Tansiyonu yukarı çıkarmaya yönelik eylemlere şahit olduk. 

- 8 Nisan haftasında genel bir çerçeve açıklayacağız. Bankacılıkta güçlü bir yapı var. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomimizi daha ileriye taşıyacağız.

"En zor dönemi geride bıraktık"

- Bizim için en zor dönem 2018'in son çeyreğiydi. 2019'un ilk çeyreğinde belki pozitif büyüme göreceğiz. En zor dönemi geride bıraktık, 2019 büyüme hedefi konusunda kaygı duymuyorum. Ağustos-Eylül aylarında tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Ciddi bir toparlanma görüyoruz. Ciddi bir toparlanmayla faiz oranları da çok hızlı bir şekilde iyileşecek. Bankacılık sektöründe rahat bir konfor alanına sahibiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar