Bakan Albayrak: Türkiye, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak

Davos'ta Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak" ifadelerini kullandı

Bakan Albayrak: Türkiye, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
24 Ocak 2019 Perşembe 11:30

Kaliteli büyümeye odaklandıklarını belirten Albayrak, "Şu ana kadar stratejimiz iyi gitti. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirdik. 2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor. Yavaşlama göreceğiz ama resesyon olmayacak. Şu an olmamız gereken yoldayız" diye konuştu.

Albayrak bütçe disiplini, enflasyonla mücadele ve cari açığı azaltma konusunda hassas olduklarını bildirdi.

Mali ve para politikası uyumunun son yılların en iyi seviyesinde olduğunu vurgulayan Albayrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Herkes kendi işini yapıyor. Enflasyonla hem para politikasında, hem mali tarafta mücadele etmeye çalışıyoruz. Merkez Bankası işini bağımsız şekilde yapıyor, yapmaya da devam edecekler.”

Albayrak, "Türkiye çok dinamik bir ülke, iyi bir dönemdeyiz, küresel ticaret ortamında rekabetçi fırsatlara odaklanıyoruz" yorumunu yaptı.

İlk çeyreğin Türkiye için beklenenden iyi başladığını belirten Albayrak, “Türkiye hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak.” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar