Bakan Ağbal’dan dolar ve benzin açıklaması: Dalgalanmalar geçici

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dolarda ve benzinde meydana gelen artış hakkında konuştu. Ağbal dalgalanmaların geçici olduğunu söyledi.

Bakan Ağbal’dan dolar ve benzin açıklaması: Dalgalanmalar geçici
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 12:44

 Uşak Valiliği’ni ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal,  basın açıklamasında bulundu.Gazeteciler Bakan Ağbal’a son zamanlarda benzinde ve dolarda meydana gelen yükselişi sordular.

 Ağbal gazetecilerin bu sorularına şu yanıtı verdi:

“Merak etmeyin bugün dalgalanmalar var, onların hepsi yatışacak. Onun için geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek"

 BENZİN VE MOTORİNE ZAM YAPILDI

 Motorine 48 saat arayla iki defa zam yapılmıştı. İlkinde 17 kuruşluk yapılan zam sonrası ikincisinde ise motorin 13 kuruş artırılmıştı.

 Motorine yapılan zam sonrası bir zam haberi de benzine geldi. Benzine bugün 16 kuruş zam yapıldığı açıklanmıştı.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

ABD Başkanı Donal Trump’ın attığı tweetler sonrası dolar 4. 20TL’ye kadar çıktı. Trump’ın ilk mesajından sonra attığı tweetler ortamı biraz yumuşatınca dolarda da düşme yaşandı. Dolar şu an 4.08 TL’den işlem görüyor.

 CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMAN ERTEM'DEN KUR AÇIKLAMASI

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem katıldığı programda döviz kuru hakkında açıklamalarda bulundu.  Gerekli adımların atılacağını belirten Ertem, “Nisan sonuna kadar bunları göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 Ertem şu ifadeleri kulandı:

“Merkez Bankası enflasyon konusunda kararlı duruşunu gösteriyor. Banka enflasyonu hedef almaya devam edecek. Hazine şunu yapacak, Merkez Bankası şunu yapacak' diye haber yapmak spekülatif oluyor, piyasayı etkiliyor, bu dönemde doğru haber yapılması herkes için iyi olacaktır diye düşünüyorum”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar