2 yıl sonra Rusya'ya ilk domates ihracatı gerçekleşti

Rusya'nın Türkiye'ye neredeyse 2 yıldır uyguladığı domates yasağının kaldırılmasının ardından ilk TIR, Rusya'ya ulaştı.

2 yıl sonra Rusya'ya ilk domates ihracatı gerçekleşti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
16 Kasım 2017 Perşembe 11:58

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un Buryansk ve Smolensk bölgelerinden sorumlu ofisinden bir yetkilii Sputnik'e konuştu.

Yetkili, "Domates ihracatı izni verilen 3 Türk şirketinden birinin ürettiği 20 ton domatesin bulunduğu TIR bugün geldi" açıklamasında bulundu.

TIR'da bulunan domateslerin standart kontrollerinin yapıldığını belirten yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamayı,"Ürünlerden örnekler alındı. Belgeler ve ürünlerin belgelerle uyumu inceleniyor" şeklinde sürdürdü.

DOMATES KONUSUNDA YAŞANANLAR

Domates, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'den almayı durdurduğu bir dizi tarım ürünü arasındaydı.

Bu yasaklar ilişkilerin normalleşmeye başlamasının ardından aşamalı olarak kaldırılsa da Türkiye'den domates alımına yönelik ambargo, kredi alan yerli Rus üreticilerin zarara uğramaması için bir süre daha devam ettirilmişti.

Türkiye'ye yönelik domates yasağı 1 Kasım'da son buldu. Önceden Türk domates üreticileri için en büyük pazar olan Rusya, Türkiye'den 4 şirketin Rusya'ya 50.000 ton domates ihraç etmesine izin verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar