Taliban'ın saldırdığı Afgan kızı Avrupa'da okuyacak

Kadınların eğitimi için verdiği mücadeleyle dünya çapında tanınan ve bir dönem Taliban saldırısında yaralanan Nobel Barış Ödüllü Pakistanlı aktivist Malala Yusufzay Oxford Üniversitesi'ne kabul edildi.

Taliban'ın saldırdığı Afgan kızı Avrupa'da okuyacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:39
17 Ağustos 2017 Perşembe 17:03
 
Pakistan'da kız çocuklarının okuması için çabalayan ve bu kapsamda 'en genç BM elçisi' ünvanına layık görülen 20 yaşındaki Malala Yusufzay, aynı zamanda Nobel Barış Ödülü de almıştı. 
 
 
Bu yıl üniversiteye başlayacak olan Malala, Twitter hesabından İngiltere'de yer alan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Oxford Üniversitesi'ne  kabul edildiğini duyurdu.
 
 
Oxford'a kabul edildiğini yaptığı paylaşımla duyuran Malalay Yusufzay, Felsefe, Politika ve Ekonomi okuyacak.
 
 

So excited to go to Oxford!! Well done to all A-level students - the hardest year. Best wishes for life ahead! pic.twitter.com/miIwK6fNSf

— Malala (@Malala) 17 Ağustos 2017

,

2012'DE TALİBAN SALDIRMIŞTI

 
 
Pakistan'da kadınların eğitimi için mücadele eden aktivist Malala Yusufzay, 2012 yılında, insan hakları için yaptığı eylemler nedeniyle Taliban tarafından hedef alınmış ve başından yaralanmıştı.
 
 
2014'DE NOBEL ÖDÜLÜ ALDI
 
 
Öte yandan, İngiltere'nin Birmingham kentinde yaşayan Yusufzay 2014 yılında çocukların eğitim haklarını savunmak için ve çocuk ve gençler üzerindeki baskılara karşı verdiği mücadelelerinden dolayı Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar