İstanbul haberleri… Suudi Arabistan konsolosluğu önünde hareketlilik

Son dakika haberine göre, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb ile birlikte bulunan heyet, bugün yeniden konsolosluğa geldi. İstanbul'dan gelen bir diğer haber ise TEM'de TIR devrilmesi oldu.

İstanbul haberleri… Suudi Arabistan konsolosluğu önünde hareketlilik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
1 Kasım 2018 Perşembe 10:45

Son dakika bilgisine göre, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülerek cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı için görevlendiren ve önceki gece özel bir jetle İstanbul’a gelen Suudi Başsavcı Suud Muceb, dün konsoloslukta incelemeler bulunmuştu. İncelemelerin ardından Beşiktaş’ta kaldığı otele dönen başsavcının yanındaki heyet, 14.00 sıralarında konsolosluğa yeniden geldi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan heyet ardından geldikleri araçla ayrıldı. Öte yandan Suudi Başsavcı Muceb’in bugün geldiği özel jetle ülkesine dönmesi bekleniyor.

 TEM’de TIR devrildi

TEM Otoyolu İstanbul istikameti Şekerpınar mevkiinde lastiği patlayan bakliyat yüklü tır devrildi. Kaza nedeniyle yola savrulan bakliyatlar başka bir tıra yüklendi. Otoyolda oluşan trafik ise havadan görüntülendi.

Kaza, TEM Otoyolu İstanbul istikameti Şekerpınar mevkiinde meydana geldi. Mehmet Altundağ yönetimindeki kuru bakliyat yüklü tır seyir halindeyken, henüz bilinmeyen bir nedenle lastiği patladı. Kontrolden çıkan tır devrildi. Tırın dorsesinde bulunan bakliyatlar etrafa savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Altundağ'ı hastaneye kaldırdı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise çekici yardımıyla tırı yoldan kaldırdı.

Oyuncu Elit İşcan’ın taciz iddiasına soruşturma

İstanbul’dan gelen bir diğer haber ise oyuncu Elit İşcan’ın rol arkadaşı Efecan Şeolsun tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayetçi olmas üzerine savcılık soruşturma başlattı.

“Yaşamayanlar” isimli internet dizisinin oyuncusu Elit İşcan, 25 Ekim 2018 tarihinde rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un kendisine yönelik cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla avukatı Oya Meriç Eyüboğlu aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Efecan Şenolsun hakkında “basit cinsel saldırı” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı İbrahim Taner Özkeser’in Elit İşcan, Efecan Şenolsun ve set çalışanlarını beyanlarını almak üzere ifadeye çağırması bekleniyor.

Bakırköye’de servis aracı kaza yaptı

Atatürk Havalimanı’na yolcu taşıyan bir servis aracı Bakırköy sahilinde gaza önce bir araca sonra da ağaca çarptı.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı'na personel taşıyan 34 RR 1116 plakalı servis midibüsü, Bakırköy sahil Kenedy Caddesi'nde aniden şerit değiştirmeye çalışan 34 ZP 8662 plakalı otomobile çarptı. Kontrolden çıkan midibüs, yol kenarındaki bir ağaca çarparak durabildi. Kazada 10'un üzerinde kişi yaralanırken, servis şoförü ise araç içerisinde sıkıştı. Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Ekiplerin yaralı şoförü sıkıştığı yerden kurtarmak için çalışmaları sürüyor.

Nazar Nur Kaya'nın ailesi Adli Tıp Kurumu'nun önünde bekliyor

O Ses Çocuklar yarışması ile ünlenen Nazar Nur Kaya,  mide bulantısı şikayeti ile gittiği hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

4 yıl önce, henüz 11 yaşındayken tanınan Kaya'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Kaya'nın cenazesi incelenmek üzere Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada otopsi işlemi devam ederken acılı aile ise Kaya'nın cansız bedenini teslim almak için adli tıp kurumuna geldi. Kaya ailesinin adli tıp kurumu önündeki bekleyişi devam ediyor.

"Kardeşim bir cinayete gitti gibi geliyor bana"

Nazar Nur Kaya'nın ablası Hatice Kaya basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Acılı abla yaşananları anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Hatice Kaya, "Biz bu yapılanı Allah'a havale ediyoruz. Doktorlar yapılan açıklamada ne kadar bir hata olmadığını söylese de, farklı doktorlar tarafından kan tahlillerine, yapılan müdahalelere, raporlara bakılarak yapılan hata çıkartıldı. Kardeşim bir cinayete gitti gibi geliyor bana. Kardeşimin ölmemesi gerekiyordu. Ben kardeşimi çok canlı, ayakta yürüyerek götürdüm. Fakat şimdi kardeşimin maalef cesedini verecekler bana. Koskoca bir aile yıkıldı. 12 kardeşiz hiç birimiz kendimizde değiliz. Ben ağlayamıyorum, ağlamayı unuttum. Nazar'la zaman geçirmek istiyorum. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Otomobil hırsızı araçları parçalarken yakalandı

 Otomobil hırsızları yine durmuyor. Fakat bu sefer suçüstü yakalandılar. Son dakika bilgisine göre 2 ay içinde birçok rabayı çalan hırsız  arabaları parçalarken suçüstü yakalandı.

Kartal, Maltepe, Sultanbeyli ve Bahçelievler’de yaklaşık 2 ay içerisinde gerçekleşen hırsızlık olaylarında 3 adet lüks otomobil çalındı. Olayların ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden şahsın eşkalini ve kimliğini tespit etti. Şüphelinin Ataşehir İnönü Mahallesi’nde bir tamirhanede olduğunu belirleyen polis, Murat K.’ya (41) operasyon düzenledi.

Operasyonda içeriye baskın yapan polis, şahsı otomobilleri parçaladığı sırada suçüstü kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Murat K.'nın daha önceden benzer suçlardan 3 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar