En yakın tarihte ehliyet sınavı ne zaman? 2018'de kaç sınav olacak?

2018'de ehliyet sınavı ne zaman yapılacak belli oldu. Bu yıl e-sınavın yanı sıra 5 merkezi sınavın yapılacağı duyurulurken, ehliyet sınavları ne zaman açıklandı

En yakın tarihte ehliyet sınavı ne zaman? 2018'de kaç sınav olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
10 Şubat 2018 Cumartesi 10:43

2017'nin son sınavı 23 Aralık'ta gerçekleşirken, yeni yılda ehliyet sınavının ne zaman olacağı merak uyandırdı. Sınava yeni girecekler ve 2017'de sınavı geçemeyenler "En yakın tarihte ehliyet sınavı ne zaman?" sorusunu sormaya başladı. Geçtiğimiz ay şansını deneyenlerden bir kısmı ehliyet almaya hak kazanamadı. Öte yandan sınavı kaçıranlar da oldu. Dolayısıyla pek çok kişinin ehliyet alma hayali 2018'e kaldı. Peki 2018 ehliyet sınavları ne zaman? Yeni yıl ehliyet başvuru şartları, sınav tarihleri, harç ve sınav ücretleri haberimizde!

2018 ehliyet sınavı ne zaman, e-sınav sistemine geçildi mi gibi sorular sürücü adaylarının aklını karıştırıyor. Yeni yılla birlikte ehliyet harç ve sınav ücretleri, sınav tarihleri ve diğer tüm detaylar belli oldu. 2018 ehliyet sınavı ne zaman merak edenler, bu yıl 5 sınav yapılacak.

2018 ehliyet sınav tarihleri sırasıyla şu şekilde duyuruldu: 10 Şubat, 21 Nisan, 4 Ağustos, 20 Ekim, 22 Aralık. Sınav sonuçlarının ise sınavın gerçekleşmesinin ardından 10 gün sonra açıklanacağı belirtildi.

Ehliyet sınavına girecek adaylar sınavın ne zaman saat kaçta olduğunu merakla araştırıyorlar.. Bugün düzenlenecek sınav öncesinde merak edilen konular arasında sınav giriş belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı da yanıt arıyor. İşte 2018 ehliyet sınavı tarih ve saat bilgileri.

2018'in ilk ehliyet sınavı adaylar tarafından merak ediliyor. Sınav takvimi MEB tarafından açıklanırken, ehliyet sınav sonuçları ile ilgili de flaş bir yenilik bu yıl hizmete girecek.

2018 EHLİYET SINAVI KAÇ SAAT SÜRECEK?

2018/MTSKS-1 10 Şubat 2018 (saat 14.00) sınav 2 saat sürecek.

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adayların giriş yerleri, sınavdan bir hafta önce ilan edilir. e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak ya da MEB internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sınav giriş yerleri sorgulanabilir. Sınav esnasında giriş belgesinin adayın yanında bulunması gerekir.

EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Adaylar, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 75.00 (yetmişbeş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaklar.

Adaylar ayrıca, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecek. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adaylarda olacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar