Yavaş alacağı oy oranını açıkladı: Yüzde 56’nın üstünde bir oy alacağım

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki ile arasındaki puan farkının 10 puandan aşağıya düşmeyeceğini söyledi. Yavaş yüzde 56’nın üstünde bir oy alacağını ifade etti

Yavaş alacağı oy oranını açıkladı: Yüzde 56’nın üstünde bir oy alacağım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
19 Mart 2019 Salı 09:11

CHP’nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş, Oda TV'den Mert Taşçılar'ın sorularını yanıtladı.

Yavaş, "Ankara Büyükşehir Belediyesi batık bir belediye mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Geçen dönem Sayıştay'ın 'tam olarak bilinemiyor' diye bir raporu vardı. Şimdi biliniyor mu bilmiyorum. Zaman zaman haberler çıkıyor ama hep farklı durumlar. Herhangi bir kuruluştan alınan borçlarla ilgili haberler çıkıyor. Mesela ASKİ ve diğer şirketler dahil bunların borçları nedir maalesef öğrenemiyoruz şu anda. Ama yaklaşık 7-8 milyar lira bir borcu var diye biliyorum."

“İlla bir usulsüzlük aramayacağız”

Yavaş, ‘Melih Gökçek döneminde hafriyat gelirlerinin Gökçek'in oğlunun kurucu başkanı olduğu kulübe aktarıldığı gibi benzeri birçok iddiaları açıklayacak mısınız?’ sorusuna, “Hepsini açıklayacağım. Şöyle söyleyeyim belediyenin bütün hesapları son 31 Mart itibariyle bunların imajları alınacak. Oradan geriye doğru inceleme başlatılacak. Ama illa ki birine bir şey olacak diye değil. Yönetim değişikliği olduğu zaman zaten rutin bir işlem olarak yapılması gerekiyor. Şöyle bir şey anlaşılsın istemiyorum. İlla bir usulsüzlük aramayacağız. Rutin bir inceleme yapacağız” yanıtını verdi.

“AK Partililerde müthiş memnuniyetsizlik var”

CHP’nin adayı Yavaş, ‘Ülkücü geçmişinizden dolayı MHP'lileri anlayabiliriz ama AK Partililer size neden oy versin?’ sorusuna ise şu yanıt verdi:

“Şimdi AK Parti'de Demirel'in dediği gibi mutfaktan şikayetçi. Özhaseki de Ankara'da tutmadı. Yani bir insan ortaya bir aday çıkardığı zaman kanı kaynar. Ben ne olduğunu bilemiyorum tabi ama AK Partililerde müthiş memnuniyetsizlik var. Bunun üzerine ekonomik sıkıntılar. Geçen seçimlerde bizim mağdur edildiğimiz inancı. Bunların hepsi yan yana geldi. Bu arada tabi AK Parti'nin yıpranma süreci var. Bir de ben 2009'da her kesimden oy aldım, 2014'te her kesimden oy aldım, yine bu seçimde de herkesten oy alacağız. Bunun da sebebi nedir. Ben üsluba bağlıyorum. Mümkün olduğu kadar mesela Özhaseki ile konuşurken geçmişine bakıp "Vaay FETÖ'cü sen şunu niye yaptın" daha ağzımdan kelime çıkmadı. Ama maalesef ta baştan "Zillet" sözcüğüyle karşımıza çıktılar. Biz bunun yapılmasını sindiremiyoruz. Yani bana yapılmasını istemediğim bir şey ben başkasına yapılmasını da istemiyorum. Bu nedenle aynı üslubumuzu devam ettireceğiz. Bu üslubun etkisini süreceğine inanıyorum”

“Yüzde 56'nın üzerinde oy alacağımı düşünüyorum”

Yavaş verdiği röportajda yüzde 56’nın üstünde bir oy alacağını söyledi. Rakibi ile arasındaki puan farkının ise hiçbir zaman 10 puandan aşağıya düşmeyeceğini ifade etti. Yavaş, AK Parti’den ise yüzde 13 civarında bir oy alacağını açıkladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar