İmamoğlu: Türkiye demokrasisine ihanet etmişlerdir

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine karar veren YSK hakkında “Benim şahsım adına üzüntü duyulacak bir şeyim yok ama Türkiye demokrasisine ihanet etmişlerdir. Türkiye demokrasisine büyük bir sıkıntı vermişlerdir, hançer saplamışlardır” dedi

İmamoğlu: Türkiye demokrasisine ihanet etmişlerdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
9 Mayıs 2019 Perşembe 08:44

Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, ‘İBB’de 19 gün geçirdiniz? Bu süreçte sizi en çok etkileyen ne oldu?’ sorusuna, ‘Aslında Büyükşehir Belediyesinde beni en çok etkileyen israfla ilgili tespitlerimiz oldu. Bütünüyle baktığınızda bütüncül yapıda tasarruf tedbirlerinin çok yoğun bir şekilde alındığı takdirde İstanbullunun lehine inanılmaz bir bütçe oluşacağını hissettim. Bu duygu bir yandan da beni üzdü açıkçası. İstanbul Büyükşehir Belediyesi değerlerinin çok sağlıklı yönetilmediğini tespit ettim. Bir boyutuyla bu, bir başka boyutuyla da İBB’deki kadronun bize dönük korkutulduğunu, ürkütüldüğünü hissettim ama bunu çok hızlı giderebileceğimizi de gördüm açıkçası. Biz hiç kimsenin ekmeğine dokunmayacağımızı, işini iyi yaptığı takdirde süreçte aktif rol alabileceğini hissettireceğimizi anlattık herkese. Bir de böyle ürkmüş ve korkutulmuş bir kadroyu açıkçası gördük” yanıtını verdi.

 İsrafa örnek veren İmamoğlu, “Bunu tabii çok geniş boyutlarıyla arkadaşlarımla tespit edip, ayrıca paylaşacağız. Ama yani en basitinden belediye başkanı araçlarından tutun da dışarıya tahsis edilmiş birçok araca varıncaya kadar birçok konu var. Bütünüyle bu konularla alakalı geniş bir açıklamamız olacak.” Açıklamasını yaptı.

"Türkiye demokrasisine ihanet etmişlerdir"

YSK’nın kararını değerlendiren İmamoğlu, “Elbette üzüldüm ama bu şahsım adına bir üzüntü değildi. Ülkemin demokrasi mücadelesine dönük bir üzüntüydü. Zerre kadar şahsım adına üzülmedim. Tam aksine bu sürecin uzadıkça kendi karakterimi topluma anlatma fırsatımın doğduğunun farkındaydım. Sevginin büyüdüğünün farkındaydım. İnanılmaz bir sevgi ve saygı yaşadım. Hala da yaşıyorum. Bu olağanüstü bir şey. Dolayısıyla benim şahsım adına üzüntü duyulacak bir şeyim yok ama Türkiye demokrasisine ihanet etmişlerdir. Türkiye demokrasisine büyük bir sıkıntı vermişlerdir, hançer saplamışlardır. Bu bağlamda üzüntüm var ama bunu da tedavi edecek, demokrasi seferberliği ortaya koyacak bir anlayışla biz ve 16 milyon İstanbul insanı var.” diye konuştu.

"O yedi kişinin almış olduğu kararı vicdanımda asla kabul etmiyorum"

 Kampanya süreci hakkında konuşan İmamoğlu, “Kampanyamıza başlayacağız. Ben bütün İstanbullu seçilmiş belediye başkanları olarak gezeceğim. Çünkü ben İstanbul’un belediye başkanıyım. Yedi kişinin hukuktan uzak, akıl tutulmasına uğramış o yedi kişinin almış olduğu kararı vicdanımda asla kabul etmiyorum. Toplumun vicdanının da kabul etmediğini biliyorum. Dolayısıyla tüm coşkuyla İstanbul’u gezeceğim. Mağduriyetimizi anlatacağız. İstanbul’a ne yapacağımızı, daha önce anlattığımız projelerimizi tekrarlayacağız ve aynı zamanda bunun bir demokrasi mücadelesi olduğunu hissettireceğiz ve 23 Haziran’da inşallah tekrar Türkiye’yi demokrasi kavramlarıyla buluşmasını sağlayacak neticeyi hep birlikte elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar