Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?

‘Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu 2019 yerel seçimlerinde yarışacak isimlerin belli olmasıyla birlikte merak konusu oldu. Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Kasım 2018 Salı 13:15

‘Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olmasıyla merak konusu oldu. Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte 2019 Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtı...

2019 Yerel seçim Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayları 

Manisa Büyükşehir Belediye başkanları henüz hiçbir parti tarafından açıklanmadı. Başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.

AK Parti

MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu?

MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergun oldu. Manisa'nin Salihli İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak MHP'den Zeki Kayda gösterildi.  Manisa Alaşehir İlçesi Belediye Başkan Adayı Ali UÇAK oldu. 

MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergun kimdir?

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa’da doğdu ve zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdi. Üniversite eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü’nde gerçekleştirdi. 1980 yılında mezun oldu ve iş hayatına atıldı.

1981 yılında eşi Şeyda Hanım ile evlendi. Hande ve Merve isimlerinde iki kız evlat sahibi oldu.

Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi’nde birçok konut inşa etti. Ticari hayatı boyunca hiçbir resmi kurum ihalesine girmedi.

1999-2000 futbol sezonun ikinci yarısında Manisaspor Kulübü Genel Kurulunda Başkan olarak seçildi. Başkan olarak yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarıyla birlikte 2004-2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Manisaspor’u Süper Lig’e taşıdı.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak Manisa halkının karşısına çıktı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Manisa halkının teveccühü ile Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi.

Cengiz Ergün, 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde yeniden MHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergun kimdir?

MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeki Kayda kimdir?

1958 Salihli doğumlu olan Zeki KAYDA, evli ve 2 çocuk babasıdır. Sırası ile Yılmaz Köyü İlkokulu, Salihli Ortaokulu ve Salihli Endüstri Meslek Lisesini bitirmiştir. Üniversiteyi ise Ankara Gazi Teknik Eğitim Fakültesinde okumuş ve 1981 yılında mezun olmuştur. Tarsus Endüstri Meslek Lisesi, Gaziantep Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi ve Balıkesir Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik ve bölüm şefliği yapmıştır. 1990-2010 yılları arasında Salihli EML´ de Müdür Yardımcılı ve Okul Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2010-2011 yıllarında Turgutlu ve Alaşehir Endüstri Meslek Liselerinde Okul Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 02.08.2011-13.01.2014 tarihleri arasında da Özel Salihli Koleji Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Ayrıca MEB Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´nde İletişim, İnsan İlişkileri, Toplam Kalite Yönetimi ve mevzuat Konularında hizmet içi eğitim seminerlerinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Salihli Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.
MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergun kimdir?

CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? 

CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz belli olmadı ama Sarıgöl ilçesi Belediye Başkan adayı Emrah Eroğlu, Alaşehir İlçe Belediye Başkan adayı Ahmet Öküzcüoğlu, Gülnar ilçesi belediye başkan adayı Mehmet Kale oldu.

İYİ Parti

HDP

Saadet Partisi

Yerel Seçim nedir?

Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.

Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?

Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.

Yerel Seçimde kimleri seçeriz?

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

 

Yerel Seçim 2019

2019 yerel seçim belediye başkan adayları

Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayları

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

MHP Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

CHP Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

HDP Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

Saadet Partisi Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı

 

2019 Yerel seçim son anket sonuçlarında hangi parti önde?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar