İYİ Parti'nin Mersin adayı belli oldu! Ayfer Yılmaz kimdir?

İYİ Parti'den Mersin adaylığı YSK tarafından reddedilen Burhanettin Kocamaz, DP'den aday gösterilen Ayfer Yılmaz'ı destekleyeceğini belirtti.

İYİ Parti'nin Mersin adayı belli oldu! Ayfer Yılmaz kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Şubat 2019 Perşembe 12:23

İYİ Parti’de listelerin geç verilmesi ile Burhanettin Kocamaz aday olamamıştı. Bunun üzerine Demokrat Parti'den aday gösterilen Kocamaz hakkında YSK kararı açıkladdı. Yapılan açıklamada  Kocamaz'ın aday olmayacağı ifade edildi.

Demokrat Parti'nden Ayfer Yılmaz'ın aday gösterilmesi üzerine Kocamaz, Yılmaz'ı destekleyeceğini açıkladı

Burhanettin Kocamaz şu ifadeleri kullandı

"Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur, memleket, demokrasi sevdalıları vardır. İnşallah bugün bu konuyla ilgili hepinizin ve Türkiye'nin çok yakından tanıdığı değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmeti geçmiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış Sayın Ayfer Yılmaz, bu işi sahiplenmiştir.”

Her noktada halkla buluşacaklarını bildiren Kocamaz, "Bu demokrasi ayıbını, inşallah temizleyeceğiz. Meydanı ve demokrasiyi kriptoların eline bırakmayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Ayfer Yılmaz kimdir?

2017 yılında İYİ Parti’ye katılan 1956 Ankara doğumlu Ayfer Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirmiştir.

Ayfer Yılmaz, mezun olduktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yaptı.

Yılmaz, 1996 DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. Yine aynı yıl Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ve Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar