Muharrem İnce: İstanbul dışında aday olmak istemiyorum

2019 yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, "Benim, teklifim sandık kurulmasıdır. Sandık deyince ‘ön seçim’ demiyorum. Eğilim yoklaması da olabilir. İstanbul’un 39 ilçesine birer sandık kurulur, üyeler gider oyunu kullanır" dedi.

Muharrem İnce: İstanbul dışında aday olmak istemiyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
15 Kasım 2018 Perşembe 14:25

CHP 15-16. dönem Zonguldak, 18-22. dönem İzmir Milletvekili olan ve CHP’nin eski Grup Başkan Vekillerinden Gazeteci-Yazar Kemal Anadol’un eşi Seren Anadol (76) hayatını kaybetti. Özge ve Devrim adında iki çocuk annesi olan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden emekli Seren Anadol’un cenazesi, İzmir Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Foça Mezarlığında defnedilmek üzere uğurlandı. 

Cenaze törenine CHP’den cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li yöneticiler ve çok sayıda partili ile Anadol ailesinin yakınları katıldı. 

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bugüne kadar kimse müracaat etmedi"

Tören sonrası gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkındaki sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Benim söylemim net. Kimse kurtarıcı değildir. Önümüzdeki yerel seçimler, demokrasi mücadelesinin önemli bir ayağını oluşturacak. Bu yerel seçimlerden galip çıkarsak, kaybettiklerimizin bir kısmını geri alabiliriz, ya da geri almaya başlayabiliriz. Onun için bu yerel seçimler, demokrasi mücadelesi açısından, kaybettiklerimizin açısından çok önemli. Benim, teklifim sandık kurulmasıdır. Sandık deyince ‘ön seçim’ demiyorum. Eğilim yoklaması da olabilir. İstanbul’un 39 ilçesine birer sandık kurulur, üyeler gider oyunu kullanır. Adı geçen arkadaşların hiçbiri rakibimi değil. Hepsi arkadaşımız, dostumuz. Kim aday olmak isterse müracaat eder. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat olmaz zaten. Öyle tartışmalar var ya. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bugüne kadar kimse müracaat etmedi. Bunun müracaatı olmaz. Bu işin kurtuluşu, 259 bin üyenin önüne sandığa koyarız, oradan kim çıkarsa adayımız olur ve onunla birlikte çalışırız. Ben bu görüşteyim. Bu görüşten başka hiçbir yerde ne adayım ne başka bir şeyim” diye konuştu. 

Muharrem İnce ne demişti?

CNN Türk ekranlarına konuk olduğundan Muharrem İnce İstanbul adaylığıyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

Ama şöyle olursa varım. Partinin 259 bin üyesi var. Bu üyelerin önüne sandık koyulursa onlar seçerse adayı o zaman varım. Onun haricinde yokum. Sandık koyulmak şartıyla evet. Onun haricinde ben zaten zaten Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Yüzde 31’i geçmiştik. 259 bin üye yanlış yapamaz. Partinin İstanbul’daki üye sayısı. Onların önüne sandık koyulmalıdır. Başka hangi arkadaşlarımız bu konuda yarışmak istiyorsa partililer bunu belirlemelidir. Böyle bir şey olursa önce parti hareketlenir ben belirledim bu adayı der. O ayağa kalkan parti başka partilere oy vermiş seçmenleri de etkileyecektir. Geçmişte bunun örnekleri var. 1989’da sayın Nurettin Sözen tek başına sandığa aday olarak girdi ve seçimi kazandık biz. Böyle bir yapılanmayla seçimin kazanılabileceğini düşünüyorum. Önce partinin ayağa kalkması lazım. Böyle bir yarış olursa varım. Bunun haricinde bir yarışta yokum. Yani 'gel seni aday yapalım' derlerse yokum. Ben Parti tabanını esas alıyorum.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar