Nihat Hatipoğlu 2019 seçimlerinde Diyarbakır'da AK Parti'den mi aday olacak?

Nihat Hatipoğlu'nun Mart 2019 yerel seçimlerinde Diyarbakır'dan Belediye Başkanı olarak aday gösterileceği iddia edilmişti. Peki ama Nihat Hatipoğlu'nun Diyarbakır Belediye Başkan adayı olacağı doğru mu? İşte Nihat Hatipoğlu'nun Diyarbakır adaylığıyla ilgili detaylar haberimizde.

Nihat Hatipoğlu 2019 seçimlerinde Diyarbakır'da AK Parti'den mi aday olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 13:49

Nihat Hatipoğlu 2019 seçimlerinde Diyarbakır'da AK Parti'den mi aday olacak?
AK Parti'nin Mart 2019'daki yerel seçimlerde Diyarbakır'da ilahiyatçı-yazar Nihat Hatipoğlu'yu aday göstereceği iddia edilmişti, HDP'nin ise Hatipoğlu'nun karşısına eski müftü Nimetullah Erdoğmuş'u çıkaracağı ileri sürülmüştü. Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet 22 Ekim köşesinde 2014 yerel seçimleridne Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hatipoğlu arasındaki diyaloğu paylaştı. Nihat Hatipoğlu 2019 seçimlerinde Diyarbakır'da AK Parti'den mi aday olacak?

Nihat Hatipoğlu 2019 seçimlerinde Diyarbakır'da AK Parti'den mi aday olacak?

Köşe yazarı Acet, Nihat Hatipoğlu'nun Erdoğan'ın adaylık teklifi karşısında ''bu bir emirdir diyorsanız size hayır diyemem” sözlerine karşılık Erdoğan'ın ''ben hoca efendilere emir vermem'' dediğini aktardı.

İşte Mehmet Acet'in o yazısı...

Söz Diyarbakır’dan açılmışken, 2014 yerel seçimlerine gidilen dönemden bir anekdot aktarmak istiyorum.

Erdoğan, Anadolu Müslümanlığını etkileyici bir üslupla anlatıp geniş kitlelerin sevgi ve sempatisini kazanan Nihat Hatipoğlu Hoca’yı Diyarbakır’dan aday yapmak istiyordu.

AK Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme ayarlandı.

Görüşmede Erdoğan, Hatipoğlu’na Diyarbakır adaylığı konusunda fikrini sorunca, Hatipoğlu şu cevabı veriyor:

“Efendim ben siyasetten anlamıyorum, bildiğim bir konu değil, kendi alanımda hizmet etmeye devam etmek istiyorum”.

Devamında da ekliyor:

“Benim görüşüm bu, ama eğer bu bir emirdir diyorsanız size hayır diyemem”.

Nihat Hoca’yı dinleyen Erdoğan bu sözler üzerine, “Ben bir hoca efendiye emir vermem, bu bizim inançlarımıza uygun değildir” yanıtını veriyor.

Aradan aşağı yukarı 5 yıl geçti. Şimdi önümüzde yeni bir yerel seçim takvimi var. Herkes gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da nereden kimi aday göstereceği konusunda kafa yormaya başlamış durumda.

Diyarbakır’da teşkilat üyelerine söylediği “Herkesin sevdiği ve artısı olan bir aday göstereceğiz” ifadesi, Nihat Hatipoğlu seçeneğini yeniden akıllara düşürmüş oldu.

Hatta daha önce Selahattin Demirtaş’ın eşini aday yapmaya hazırlanan HDP’nin böyle bir ihtimale karşılık olarak Diyarbakır eski Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’a yöneldiği konusunda basında haberler de çıktı.

Belediye başkan adaylıkları konusunda henüz ‘kafa yorma’ safhasında bulunduğumuz için, ne nasıl gelişir bilmiyoruz ama bu defa Diyarbakır için Nihat Hatipoğlu seçeneği daha güçlü bir ihtimal olarak karşımıza çıkabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar