CHP’den ‘soruşturma’ yanıtı: Bunun adı kepazeliktir

İstanbul’da 3 ilçede açılan 32 ayrı soruşturma hakkında konuşan CHP’li Engin Altay, “Şüpheyle YSK'ya başvurulur mu? Bunun adı tam anlamıyla bir kepazeliktir" diye konuştu.

CHP’den ‘soruşturma’ yanıtı: Bunun adı kepazeliktir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
2 Mayıs 2019 Perşembe 14:03

İstanbul’da Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir’de 32 ayrı soruşturma başlatıldı. CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, basın açıklamasında İstanbul seçimleri hakkında konuştu

‘Kesin bir şey olmuştur’ diyerek YSK’ya başvurulamayacağını belirten Altay, “Hadi başvuruldu. YSK'nin o itirazın kapağını açmadan iade etmesi gerekir. AKP'nin yaptığı şudur: 'Ben Büyükçekmece'ye itiraz ettim iptal ediilsin, ben İstanbul seçim sonuçlarına itiraz ettim iptal edilsin'. Peki tamam, ver kardeşim belgeleri, 'onlar yok ben sonra bulup geleceğim.'” açıklamasını yaptı.

Şüpheyle YSK’ya başvurulmayacağını belirten Altay, şu ifadeleri kullandı:

Bunun adı siyaset literatüründe de hukuk literatüründe de kepazeliktir. Yarın çoçuklarınızın yüzüne tükürürler. Çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız.

YSK'nin saygıdeğer üyeleri bu basınca Cumhuriyet Başsavcılığı destekli bu tasalluta boyun eğmeyin.

Önünüzde kanun var anayasa var işinizi buna göre yapın.

YSK'nin seçim takvimi ilan edildi. Muhalefetin talebine göre bu takvim kesin. İktidar talepte bulununca durun bakalım. Böyle YSK olur mu?"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar