Özhaseki: Ankara ve İstanbul’u yönetmek tecrübe ister, acemilik kaldırmaz

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, “Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirler acemilik kaldırmaz, buralarda tecrübe lazım” ifadelerini kullandı.

Özhaseki: Ankara ve İstanbul’u yönetmek tecrübe ister, acemilik kaldırmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
25 Mart 2019 Pazartesi 09:39

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

Özhaseki ‘son günlerde “AK Parti Ankara’da kaybedebilir” sözünü sık işitir olduk. Bütün bu söylemler moralinizi bozuyor mu?’ sorusuna, “Hayır, neden moralimi bozsun. Nihayetinde beş kez belediye başkanlığına, üç kez milletvekilliğine aday olmuş birisiyim. Seçim öncesinde hangi algı operasyonlarının çekildiğini az çok biliyorum. Ben kendi anketlerime bakıyorum” yanıtını verdi.

“Kendinize güvenmiyorsanız ortaya çıkmayın”

Mansur Yavaş ile ilgili sahte senet iddialarına da değinen Özhaeki şu ifadeleri kullandı:

“2009, 2014 seçimlerinde çıkmamış, niye 2019 seçimlerinde çıkıyor” diyorlar. Davanın kesinleşen hüküm tarihi 2017. Yani 2009 ve 2014’te çıkma ihtimali sıfır. Bunu ulusal gazeteler de yazdı, elbette ki konuşulacak. Şimdi siz Ankara Büyükşehir’e, İstanbul Büyükşehir’e adaysanız, çocukluğunuzdan başlayıp bugüne kadar getirirler, hayatınızı didik didik ederler. Kendinize güvenmiyorsanız ortaya çıkmayın. 25 yıl boyunca belediye başkanlığı, bakanlık yaptım; herhalde hayatımın karanlık kalan hiçbir safhası yoktur.

Bir tarihte, rahmetli babam zaten sülalemizin ismi olan soyadını almak için mahkemeye müracaat ettiğinde bunu ne kadar gündem ettiler? En masum bir soyadı değişikliğini bile günlerce konuşan basına veya rakip adaylara bir cümle etmedim. Sonra, bu çek senet olayını çıkaran ve söyleyen ben değilim. Bu olaya girmekten de üzüntü duyuyorum. Bir hafta önce dahil oldum, kimse ağzımdan bir cümle duymamıştır. Ancak, tüm Türkiye’nin takip ettiği ulusal basında çıkan, parti sözcülerinin, MHP Genel Başkanı’nın konuştuğu bir ortamda buna cevap vermesi gereken Mansur Yavaş’tır.

Basın toplantısı düzenledi; çıkıp bir bildiri okudu, sonra da kimsenin sorusuna cevap vermeden gitti. Arkadaş, “Bu adam tacizci, pornocu, sahtekâr, bunu niye savunuyorsun?” diyor. Biz niye savunalım, bizimle ne alakası var? Adamı televizyonda bile bir kere gördüm. Kendisinin 10 yıldır tanıştığı bir adam bu. Adamın kendi ifadelerinde, “her gün bürosunda oturduğu, Mansur’a iş getirdiği, beraber iş takip ettikleri, Yüksek Yargı üyeleriyle aynı masada yemek yedikleri, atış poligonuna gidecek kadar samimi oldukları” yazıyor. Bu senin adamın, şimdi mi kötü olduğunu anladın? Suçladığın adamı neden bizim üzerimize yamıyorsun? Benim bir kere telefonla konuştuğumu, görüştüğümü söylesinler, adaylığı bırakırım. Biz tanışmıyoruz.”

“Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde tecrübe lazım”

Özhaseki’nin ‘Neden “Mansur Yavaş değil de ben daha iyi yönetirim” diyorsunuz?’ sorusuna yanıtı şöyle;

“Yıllarca büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Büyükşehir yasaları yapılırken içinde bilfiil yer aldım. Hem kanun yapımında hem de uygulamasında yer almış birisiyim. Büyükşehirlerin nasıl idare edileceğini biliyorum. Bir şehrin geleceğe nasıl taşınacağı üzerine dersler anlatmış birisiyim.

Nihayetinde para yönetimini, personel yönetimini, mekân yönetimini, zaman ve algı yönetimini ve kriz yönetimini birebir uyguladım. Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirler acemilik kaldırmaz, buralarda tecrübe lazım. Büyükşehirlerin, sadece ülke içinde değil, tüm dünya başkentleriyle ve büyükşehirleriyle yarıştığına inanan bir insanım. Günümüzde ülkeler kadar şehirler de yarışıyor.

O yarışta kendi değerlerinizi öne çıkarıp eldeki kısıtlı imkânlardan maksimum pay alamıyorsanız şehirleriniz geriye gidiyor. Turizm, ticaret, sanayi, spor ve kültürde şehrinizin değerlerini öne çıkaracaksınız ve o pastadan daha büyük pay alacaksınız. Turizm açısından bakıldığı zaman Ankara’yı dünya başkentleri arasında çok ileride göremiyoruz. O zaman, bu işleri bilecek tecrübeli ve liyakatli insanlara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bunu yapacak tecrübe de bende var.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar