AK Parti'den İstanbul açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimleriyle ilgili konuştu. Yavuz, "Yasal yolları sonuna kadar deneyeceğiz" dedi.

AK Parti'den İstanbul açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Nisan 2019 Pazartesi 17:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul yerel seçimlerindeki son duruma ilişkin basın açıklaması yaptı.

 Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

- CHP yetkilileri ve Sayın Akşener açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun çok isabetli bir ifadesine rastladım. 'Olay bir demokrasi olayıdır' diyor. Biz de işte bunun için uğraşıyoruz kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Eğer mesele Kılıçdaroğlu’nun dediği gibiyse onların da bize yardımcı olması lazım.

- CHP'lilerin açıkladıkları oranlar doğru değil. Geçersiz oyların yüzde 90'ı sayıldı diyorlar, bu doğru değil.

"Yasal yolları sonuna kadar deneyeceğiz"

- Biz hukukun dışına çıkan hiçbir hamlenin sahibi olmadık, hiçbir adımı atmadık, atmayız da. Ne olacaksa hukuki zemin içerisinde olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar biz asla hukukun dışına çıkmayacağız. Yasal yolları denemek hakkımız sonuna kadar bu hakkı deneyeceğiz. Bizim yaptığımız şu sandıktan çıkanı kabul etmemek değil sandığa ne girmişse girdiği şekliyle onun çıkması ve kayıtlara da o iradeye göre kaydedilmesidir. Bizim yaptığımız insanları yanıltmak değil.

- Maddi hata düzeltmelerinin yüzde 80'i aleyhimize cereyan ediyor. 5 tane oy bizden gitmişse 1 tane oy da CHP'den gitmiş gibi görünüyor. Bu nasıl oluyor? Yüzde 20 kadarı CHP aleyhine. Yüzde 80 nerede, yüzde 20 nerede? Onun için fark 29 binlerden 14 binlere inmiş bulunuyor.

- Geçersiz oylar bizim aleyhimize buna rağmen siz bütün bunları unutun diyorlar. Bırakın da biz mazbatamızı alalım diyorlar. Yangından mal kaçırırcasına davranıyorlar. Bunu bizden kimse beklemesin.

- Geçersiz oyların sayımından AK Parti lehine 5 bin 69 oydur. Yüzde 88,5'u sayıldı an itibariyle 5 bin 69 oy aleyhimize kaydedilmiş gözüküyor. Oyların tümünün sayımı geldi ekrana oyların tümünün yüzde 5,9'u sayılmış. Geçersiz oyların sayımının tümü yüzde 92-93 demişse özür dileyeceğim. Yazık değil mi? Yüzde 6'lık bir oran sayılmıştır onun dışındakiler duruyor yüzde 94'ü. Yüzde 94'ü de sayılsın diye kalan tüm ilçelerde de sayım yapılsın diye YSK'ya gittik dün. Nasıl karar verilir bilemeyiz ama bütün oylar sayılsın istiyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar