Cumhur İttifakı genişledi

Cumhur ittifakı kapsamında AK Parti ve MHP'nin yaptığı iş birliği genişledi. MHP 17 ilden adayını çekerken AK Parti ise 4 ilden adayını çekti.

Cumhur İttifakı genişledi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
19 Şubat 2019 Salı 16:04

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın kapsamı genişliyor. 

MHP 17 ilde, AK Parti 4 ilde adaylarını çekme kararı aldı. 30 büyükşehire ek olarak 21 ilde daha iki parti iş birliği yapacak. İttifak kapsamında 17 ilde AK Parti'nin adayı, 4 ilde de MHP'nin adayı desteklenecek. MHP'ye bırakılan iller Kars, Iğdır, Kırklareli ve Osmaniye oldu.

Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti'nin adayının destekleneceği 17 il ise şu şekilde:

Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Siirt, Muş, Hakkari, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Ağrı, Yalova, Şırnak,Rize

Kars'ta AK Parti adayı çekildi

Daha önce AK Parti Kars Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı avukat Ensar Erdoğdu, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere dönük uzlaşarak protokole bağladığı Cumhur İttifakı kapsamında geri çekildi.

Akşener'in sözlerini hatırlattı

AK Parti'nin Iğdır'da ve Kars'ta adayını çekip MHP ile tek aday üzerinden seçime girmesi, akıllara Akşener'in Iğdır için söylediklerini getirdi. Daha önce HDP’nin kazanmaması için Iğdır’da aday göstermeyeceklerini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘cumhur ittifakı’nın Iğdır'da tek aday çıkarması halinde söz konusu adayı destekleyeceklerini açıklamıştı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar