Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi

Ramazan ayında yapabileceğiniz en güzel tariflerden biri de Ramazan kebabı. İşte malzeme listesi ve yapılışı..

Ramazan kebabı nasıl yapılır? Ramazan kebabı tarifi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Haziran 2018 Perşembe 15:21

Ramazan ayı geldiğinde tahmin edebiliyoruz ki canınız neredeyse tüm lezzetleri yemek istiyor. Sabırsızlıkla akşam için hazırlıklara başladığınızda tam ağzınıza layık bir tarifi de menünüze ekleyebilirsiniz. Ramazan kebabı nasıl yapılır? Diyorsanız Ramazan kebabı tarifi haberimizde..

Ramazan Kebabı İçin Malzemeler

3 adet kemer patlıcan

4-5 adet sivri biber

1 adet domates

Ayçiçek yağı– kızartmak için

Etli Harç için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. dana kuşbaşı

10-15 adet arpacık soğan

1 su bardağı su

2 çay kaşığı Tuz

1v çay kaşığı Karabiber

Yarım su bardağı kuru fasulye-haşlanmış

Sosu için Malzemeler

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1,5 su bardağı su

Ramazan Kebabı Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün. Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın. Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5-10 dakika daha pişirin.

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Malzemeleri

1 kg patlıcan

3 adet çarliston biber

3 adet domates

Köfte için Malzemeler

1/2 kg. kıyma

1 yumurta

1 adet soğan

4 yemek kaşığı galeta unu

2 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Karabiber

Sos için Malzemeler

5 adet domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pul biber

Tuz

Karabiber

1/2 bardak et suyu

Kızartmak için Malzemeler

Zeytinyağı

İslim Kebabının Yapılışı

Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.

Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.

Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara alın.

Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar