YouTube fenomeni Emre Durmuş kimdir?

2014 yılından bu yana dünya turunda olan YouTube fenomeni Emre Durmuş kimdir?

YouTube fenomeni Emre Durmuş kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Mayıs 2018 Cuma 16:19

Herkes onu genç gezgin olarak biliyor. Gezgin olduğuna bakmayın her turunu bir şekilde bedavaya getiriyor. 2014 yılından beri dünya turu gerçekleştiren YouTube fenomeni Venezuela’ya gitti. Burada kaldığı otelde ise günlüğünün sadece 7 dolara gelmesi herkeste merak uyandırdı. Uzun zamandır dünyaya gezen ve yaşadıklarını YouTube hesabından paylaşan Emre Durmuş isimli vlogger, Venezuela'nın başkenti Caracas'a gitti. Şehrin en pahalı otellerinden birinde kalan, gittiği restoranlardaki en pahalı yemekleri tadan Durmuş, 50 dolar civarı bir parayla krallar gibi yaşadı. 10 saatlik taksi yolculuğu için 10 dolar ödedi. Normalde imkansız gibi ancak Emre Durmuş bunu başarmış gibi görünüyor.

YouTube fenomeni ilk olarak Caracas'ta lüks bir otele yerleşti.  Günlüğü 106 bin 900 Bolivya bolivarı eden bir oda tuttu. 106 bin 900 Bolivya parası çok yüksek bir meblağ gibi gözükse de aslında 7 dolar ediyor.  Çok ciddi bir ekonomik kriz yaşayan Venezuela'da dolar, çok değerli görülüyor. Oteldeki asansör bile kartla çalışıyor çünkü şu an ülke çok tehlikeli. Emre Durmuş'un aktardığına göre Venezuela'da 1 dolar resmi olarak yaklaşık 800 bolivara tekabül ediyor. 1 doların karşılığı karaborsada ise 16 bin 500 Bolivya parası. 5000 bolivar ise karaborsada 1 TL ediyor. Venezuela'da asgari ücret 320 bin Bolivya parası ediyor. Bu da yaklaşık 20 dolara tekabül ediyor.

Bu nedenle 50 dolarla krallar gibi yaşayabiliyorsunuz Venezuela'da. Öte yandan paranın bu kadar değerli olması oldukça tehlikeli.1 dolar bile Venezuelalılar için çok değerli. İnsanlar 10 dolar için birbirlerini öldürebiliyor. Dünya petrol rezervinin yüzde 20'sine sahip bir ülke Venezuela. Yıllık 50-60 milyar dolar garanti bir geliri olması gerekiyor. Ancak Venezuela, dünyanın en zengin ülkesi olacakken halkının en fakir şekilde yaşadığı bir ülke. Durmuş, sokakta para ile gezmek tehlikeli olduğu için paralarını çantayla taşıyor ve harcayacağı kadar parayı yanında götürüyor. Yataktaki paralar ise 50 dolar ediyor. Pahalı restoranlardan birinde yemek yiyen fenomen, 36 bin 600 bin bolivar ödüyor.  36 bin 600 bin bolivar, 2 dolar ediyor.

Kendi Ağzından Emre Durmuş Kimdir?

Merhabalar efenim, öncelikle röportaj için çok teşekkür ederim. Emre Durmuş öğrenci idi. İstanbul’da Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiydim. Öğrencilik yıllarımda çeşitli işler yapıyordum. Bunlar genellikle part time olmak ile beraber tam zamanlı çalıştığım zamanlarda oldu. Kendi okulumun SKS departmanında çalışıyordum. Aynı zamanda freelanse olarak çeşitli etkinliklerde, TV showları arkdasında Fotoğrafçılık yapıyordum. Ayrıca bir etkinlik ajansında ‘supervisor’ dedikleri pek de anlam veremediğim bir konumda etkinlikler yapıyorduk. Yani epey yoğun bir hayatım vardı. 22 yasında hayati deli dolu yaşamaktan keyif alan, maceraperest ruhlu biriyim. Hatay’da doğdum ve burda büyüdüm. Lise yıllarında başlayan içimdeki yolda olma dürtüsüyle yakın arkadaşım Sarı ile beraber Türkiye’nin bir çok şehrini otostopla gezdim. O günlerden beri yollardayım. Herkesin bir hayat hikayesi vardır ve bu yolu bireyin kendisin çizdiğine inanırım. Bende kendi hayat hikayemi yazmak, kalıplaşmış yaşam tarzlarından dışarı çıkmak istedim. İstanbul’da ki 3. Yılımın sonlarına doğru önce yaşadığım evdeki tüm eşyalarımı satıp/dağıtıp hiç bir şeye sahip olmama duygusunu yaşadım. Daha sonra ise üniversitemi ve işimi bıraktım. Şimdi ise sırtçantam ile beraber dönüşü belli olmayan bir dünya turundayım.

Emre Durmuş'un YouTube hesabı için tıklayın.

Emre Durmuş Instagram hesabı için tıklayın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar