TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASININ 2. AYAK YARIŞI AKDENİZ RALLİSİNİN HİKAYESİ

Gülgün Süt'ün ana sponsoru olduğu, geçtiğimiz yılın en iyi organizasyon ödülüne layık görülen, KKTC Turizm Bakanlığı, Spor Dairesi ve Girne Belediyesi’nin büyük katkıları ile organize edilen Kuzey Kıbrıs Rallisi 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti.

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
31 Mayıs 2019 Cuma 13:33

TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASININ 2. AYAK YARIŞI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE YAPILDI. RALLİNİN ÖYKÜSÜNÜ SİZLER İÇİN HAZIRLADIK.

Sezonun 2. yarışı nefesleri kesti. Başından sonuna kadar büyük bir çekişmeye sahne olan yarış izleyenleri heyecanlandırdı. Başarılı geçen organizasyon da neler yaşandı, kimler kazandı, kimler yarış dışı kaldı tüm bu soruların cevabını hikayemiz de bulacaksınız.

Gülgün Süt'ün ana sponsoru olduğu, geçtiğimiz yılın en iyi organizasyon ödülüne layık görülen, KKTC Turizm Bakanlığı, Spor Dairesi ve Girne Belediyesi’nin büyük katkıları ile organize edilen  Kuzey Kıbrıs Rallisi 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmişti. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gece gündüz çalışan Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kulübü ekibi zoru başararak muhteşem bir yarış daha organize etti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli MotorSpor organizasyonu olan Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde bu yıl 44 araç mücadele etti. 35 araç Kuzey Kıbrıs Rallisi'ndeki tüm etapları koşarken, 9 araç ise Ralli'nin açılış günü Girne'de düzenlenen özel etapta boy gösterdi.

Türkiye'den 20 ekibin kayıt yaptırdığı Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde, KKTC'yi Türkiye'de temsil eden Deniz Fahri ve Bora Manyera, Avrupa Şampiyonluğu bulunan Murat Bostancı, son 2 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda yarışmış Buğra Banaz'ın yanısıra, ülkemizin önde gelen pilotlarından 2 kez KKTC Ralli Şampiyonu olan Rauf Denktaş, son KKTC Ralli Şampiyonu Cevdet Alptürk, Deniz Denner ve Fikri Macila gibi isimler de yarıştı.

DÜNYA BASINI DA KIBRIS'TA YARIŞI TAKİP ETTİ

Yurtdışında, Dünya Ralli Şampiyonası'nda görev yapan önemli fotoğrafçılar da bu sene Kuzey Kıbrıs Rallisi'ni mercek altına aldı. Dünyaca ünlü MotorSporları fotoğrafçıları Polonya'dan Tomasz Kalinski ve Ford, Toyota ve Citroen takımlarının Dünya Ralli Şampiyonası'nda fotoğraflarını çeken Nikos Katikis'in Kıbrıs'ta Kuzey Kıbrıs Rallisi'ni objektife aldığını gördük.

Yarış "Cuma Girne Yat Limanı'ndan start alıp, şehir içi ile başladı. Cumartesi Görneç ve Çeşme ikişer kez ve Lefkoşa'da Cemsa'da seyirci etabı yapıldı. Pazar günü BRT etabı ve tüm sınıflara genel klasman ödüllerinin dağıtıldığı Balıkesir-2 Golden Stage olarak geçildi. Ayrıca Balıkesir zıplama noktasında en uzağa atlayana Go Pro ödülü verildi. Pazar günü 16.30'da Girne Yat Limanı'nda yarış noktalandı."

Toplam uzunluğu 540 kilometre olacak olan rallide ekipler, 6 özel etabın toplamı olan 110 kilometrelik özel etaplarda mücadele etti.

KUZEY KIBRIS RALLİSİ 1. GÜN GİRNE YAT LİMANINDAN START ALDI

Kuzey Kıbrıs Rallisi muhteşem bir açılışla Girne Yat Limanı'ndan start aldı. Girne Yat Limanı'nda binlerce kişinin katılımıyla görsel şov eşliğinde gerçekleşen start seremonisinde halk dansları gösterisi ve canlı dj gösterisi de yapıldı.

Rallinin ilk seyirci özel etabı Girne Şehir İçinde gerçekleşti. 45 aracın kayıt yapıp 43 ekibin start aldığı Girne Şehir İçi Etabı'nda 1 dakika 15 saniye 1 salise ile en iyi zamanı Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R5 ile Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi yaptı. 3 Yıl aradan sonra bu yıl yeniden Türkiye Ralli Şampiyonasında yarışmaya başlayan ekip sezona Ege'de lider başladı. Kıbrıs Rallisinin ilk özel etabında da yarışın iddialı isimlerinden olacağını kanıtladılar.

Gece Girne şehir içi seyirci etabının en iyi ikinci zamanı 1.15.2 lik zamanları ile Bc Vision takımından Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova - Vedat Bostancı ikilisinin oldu. Ekip etap birincisinin sadece 1 salise gerisinde etabı tamamlamış oldu. Burak Çukurova - Vedat Bostancı ikilisi son iki yılın şampiyonu. Geçtiğimiz yıl istikrarlı sürüşleri ile 2018 sezonun neredeyse tüm yarışlarında 2. gelerek şampiyonluğa ulaşmışlardı. Sabırlı ve sakin duruşları ile tam bir strateji uzmanı olan ekip planladıkları gibi sezonu şampiyon tamamladılar. Bu sezonun ilk yarışı Ege rallisini de 2. sırada tamamlayan ekip şampiyonanın yine en güçlü adaylarından olacak. 

Gece etabını 3. sırada Mitsubishi Evo IX otomobilleri ile ev sahibi ekip Fikri Macila - Doğa Koyuncu ekibi elde etti.  

Etabın genel klasman 4. lüğünü ise yine ev sahibi ekip Ford Fiesta S2000 ile Cevdet Alptürk - Özden Yılmaz ikilisi elde etti. Geçen yılın Kıbrıs Ralli Şampiyonu olan Cevdet Alptürk te bu yarışın iddalı isimlerinden.

Yardımcı pilotu Özden yılmaz bu yıl iki şampiyonada yarışıyor. Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Engin Kap'ın yan koltuğunda Historik şampiyonluğu için mücadele ederken Kıbrıs Ralli Şampiyonası'nda ise Cevdet Alptürk'ün yardımcılığını yapıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eski efsane cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu junior Rauf Denktaş gece etabını Ford Fiesta R5'i ile 5. sırada tamamladı. Eski Kıbrıs Ralli Şampiyonu pilot 4x4 otomobili ile bu yarışta oldukça iddialı.

Gecenin 6. lığını ise BC Vision takımı adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Kıbrıs'lı pilot Bora Manyera - Cem Çerkes ikilisi aldı. Ekip sezonun ilk yarışında şansızlık yaşamış büyük bir kaza sonrası yarış dışı kalmışlardı. Kendi evlerinde yarışı kazanarak şampiyonada biz de varız demek için mücadele edecekler.

Sezonun ilk rallisini 3. sırada tamamlamayı başaran BC Vision takım pilotu ev sahibi Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi ilk etaba şansız başladı. Etap startından metreler sonra Skoda Fabia R5'inin lastiği kaldırımın kenarına vurunca aks kesti ve lastik yerinden kopup seyircilerin arasından yuvarlanmaya başladı.

Ekip tüm etabı üç tekerlekle geçmek zorunda kalınca çok değerli zamanlar kaybetti. Etabı liderin 7 saniye gerisinde 11. sırada tamamlayan Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi bir sonraki gün tüm risk almak zorunda kaldı.

Castrol Ford Team Türkiye ekibinin genç pilotu çiçeği burnunda evli Buğra Banaz geçtiğimiz günerde Büşra Akkaya ile dünya evine girmişti. Gelin arabası olarak Buğra Banaz'ın bu yıl ilk kez koltuğuna oturduğu Ford Fiesta R5 i kullandılar. Düğün sonrası hemen Akdeniz Rallisi için Kıbrıs'a gelen yeni evli çift adeta balayı yaptılar.

Nasıl balayı olur demeyin yarışın ikinci günü yazımızı okurken ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Ben de genç çifti buradan tebrik ediyorum.

Castrol Ford Team Türkiye takımının genç pilotu Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisi gece etabında yol kaçırınca zaman kaybettiler.

Etabı 18. sırada tamamlayabilen ekip yarışın ikinci günü üst sıralarda yer almak için maksimum atak yapmaları gerekecek. Bu sezon 4x4 otomobile transfer olan genç pilot Ford Fiesta R5'ine alışmaya çalışıyor.

Türkiye Ralli şampiyonası'nda Zafer Vatansever kupasının en güçlü ekiplerinden Levent Şapçılar - Deniz Gümüş ikilisi Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta ST otomobilleri ile bu yarışa antrenman olsun diye katıldılar.

Kupaya puan vermeyen yarışta hem keyif almak hem de kendilerini iyice geliştirmek için Kıbrıs'a gelen ekip gece etabını güçlü otomobillerin önünde 29. sırada tamamlamayı başardılar.

Rallinin en genç pilotu olan ÜSTÜN ÜSTÜNKAYA Ege'den sonra Kıbrıs'ta da tecrübe edinmeye devam ediyor.

Bu yıl ilk kez güçlü otomobilleri Ford Fiesta R2T ile Türkiye Ralli Şampiyonasını kovalayan ÜSTÜN ÜSTÜNKAYA - GÜRKAL MENDERES ikilisi renkli kişilikleri ile dikkatleri çekmeye başladı. ÜSTÜN ÜSTÜNKAYA - GÜRKAL MENDERES ikilisi etabı 34. sırada tamamladı.

Bu yıl ilk kez Ralli parkurlarında iddalı otomobilleri ile yarışmaya başlayan Osman Kobal - Harun Arslan ikilisi sezonun 2. yarışına da oldukça heyecanlı başladılar.

Sezonun ilk yarışı Ege Rallisi'nde otomobiline alışmaya çalışmış ve finişe ulaşmayı başarmıştı. Üstün Üstünkaya'nın babası da eski efsane pilot Kerem Üstünkaya. 

Her yarış kendilerini geliştireceklerini ifade eden ekip bu yarışta kendi evlerinde yarışıyorlar diyebiliriz. Osman Kobal Kıbrıs'ta ticaret yapıyor, yılın büyük bir kısmını işi gereği Kıbrıs'ta geçiren Kobal burada olmaktan çok mutlu. Yarışın toprak olması ise onu ayrıca keyiflendirmiş.

Osman Kobal uzun zamandır motorsporları pilotu olmayı hayal ediyormuş, ancak işleri gereği bugene kadar fırsat bulamamış. Sonunda bu yıl bu spora vakit ayırabilmiş ve sezon başında TOSFED'den lisansını alarak Ege Rallisi'nde ilk startını almıştı. İlk yarışında oldukça heyecanlı görünen Osman Kobal'ın yanında onu sakinleştiren ve her zaman en büyük destekçisi olan eşi Elmas Kobal hanımefendi vardı.  

Elmas hanım eşini Kıbrıs Rallisi'nde de yalnız bırakmadı ve onun en büyük motivasyon kaynağı oldu. Osman Kobal ise bu yarışta eşinin ismini otomobilinin üzerine adeta kazıdı. Mitsubishi Evo IX otomobilini elmas desenleriyle giydirdi.

Elmas Kobal aynı zamanda Osman Kobal'ın sponsorluğunu yapmakta. Avantaj Cargo ve Damat Tween sponsorluğunda yarışan Osman Kobal'ın bu alanda da en büyük destekçisi olan Elmas Kobal Avantaj Kargo'nun (avantajcargo.com ) sahibi ve genel müdürü. 

Osman, Elmas Kobal çiftinin Yiğit ve Berker adında 2 de çocuğu var.

 KUZEY KIBRIS AKDENİZ RALLİSİ GİRNE ŞEHİR İÇİ ETABI

KUZEY KIBRIS RALLİSİ 2. GÜNÜN GALİBİ BURAK ÇUKUROVA - VEDAT BOSTANCI

Sabah 11.05'te Girne Amerikan Üniversitesi'nde kurulan Servis Alanı'ndan çıkış yapan ekipler, ilk olarak Görneç etabını geçmek için yola koyuldu.

BC Vision Motorsport Takımı adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi 53 dakika toplam zamanlarıyla günü zirvede tamamladılar. Ekip günün ilk etabı Görneç 1'in ilk geçilişinde takım arkadaşları Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez'in ardından 2. sırada tamamladılar. Burak Çukurova-Vedat Bostancı Çeşme etabının ilk geçilişinde maksimum atak segiledi ve best time yaptı. Etabı takım arkadaşının sadece 1 saniye önünde lider kapattı. Görneç etabının 2. geçilişinde ekip kontrollü sürüşü tercih etti.

Temposunu düşüren ekip burada etap birincisinden 12 saniye daha yavaş kaldı. Genel klasmanda üçüncü ile aralarında 1 dakika zaman farkı olunca daha temkinli davranan ekibe Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi yetişti. Burak Çukurova-Vedat Bostancı Günün son etabı Çeşme 2 geçildiğinde etabın 2. zamanını yaptı. Bu etapta Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisine 5 saniye zaman farkı yaptılar. Günün son etabı Cemsa özel seyirci etabıydı. Bu etapta 3. zamanı yapan ekip günü genel klasman lideri olarak tamamladı.

 BURAK ÇUKUROVA - VEDAT BOSTANCI

Görneç etabını 9 dakika 56 saniye 4 salise ile en iyi zamana imza atan ev sahibi ekip BC Vision Motorsport Takımı adına yarışan  Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi oldu.

Görneç etabını 9 dakika 56 saniye 4 salise ile en iyi zamana imza atan ev sahibi ekip BC Vision Motorsport Takımı adına yarışan  Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi oldu. Yarış öncesi bir hayli heyecanlı gördüğümüz Deniz Fahri bu etapta suskunluğunu bozdu. Bir önceki yıl kendi evinde kazandığı ralliyi tekrar kazanma arzusu içinde olduğu için baskı hisseden Deniz Fahri güne iyi başlangıç yaptı. Rocks hotel sponsorluğunda yarışan ekip günün ikinci etabında ise en iyi 2. zamana imza attı. Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi Rallinin 2. gününde Görneç etabının 2. ve rallinin 4. etabını da 2. sırada tamamlamayı başardılar. Ekip Kıbrıs rallisini kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Takım arkadaşı ve takım direktörü Burak Çukurova'nın baskısı altında kalan Deniz Fahri her geçilen etaptan sonra limitleri daha da zorlamaya başladı. Takım arkadaşı ile başa baş mücadele içine giren Deniz Fahri Çeşme etabını kazanmayı bildi.

İkinci günün son etabı Cemsa özel seyirci parkurunda ise Deniz Fahri en iyi zamanı yaptı. Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi 2. günü genel klasman 2. si olarak Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin 4 saniye gerisinde tamamladı.

 DENİZ FAHRİ - BAHADIR GÜCENMEZ

Kıbrıslı ekip Cevdet Alptürk - Özden Yılmaz ikilisi Ford Fiesta S2000 ile 52 dakika 57 saniye 1 saliselik dereceleri ile günü genel klasman 3. sü olarak tamamladı. Günün ilk etabında en iyi 3. zamanı yapan ekip, günün diğer etaplarını 4. sırada tamamladı. Göze hoş gelen sitilleri ile izleyenleri coşturmayı başardılar.

İkinci Gün genel klasman 4. lüğünü Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi elde etti.

 CEVDET ALPTÜRK - ÖZDEN YILMAZ

Ekip ilk etapta 4. zamanı yaptı, ikinci etapta ise 3. en iyi zamanı yaptı. Uzun bir aradan sonra katıldıkları Kıbrıs Rallisinde kontrollü sürüşü tercih ettiler. Sezonun ilk yarışını kazanarak avantaj elde eden ekip bu zorlu yarışta temkinli olmayı tercih etti.

Güne şanssız başlayan Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisinin Ford Fiesta R5 lerini bir tümseğe çarpmaları sonucu ön sağ tarafta hasar oluştu. Bu hasar zamanlarını olumsuz etkiledi. İlk 3 etapta istedikleri performansı sergileyemeyen ekip servis aldıktan sonra günün son etaplarında best time yaptı.

Günün son iki etabında gösterdikleri performans ile en yakın rakiplerine iki etapta 16 saniye fark attılar. Seyirci gösteri etabında ise en iyi 2. zamana imza atarak günü tüm olumsuzluklara rağmen 3. sırada tamamlamayı başardılar.

 MURAT BOSTANCI - ONUR VATANSEVER

Kıbrıslı ekip Fikri Macila - Doğa Koyuncu ise 2. günü 55.50.4 dereceleri ile 5. sırada tamamladılar.

Kuzey Kıbrıs Rallisi 2. gün genel klasman 6. lığını Kıbrıslı ekip Bora Manyera - Cem Çerkez ikilisi elde etti.

Akdeniz Rallisinin 2. günü genel klasman 6. lığını Castrol Ford Team takımından Jotun Boya desteği ile yarışan Ümit  Can Özdemir - Batuhan Memişyazıcı ikilisi aldı. Genç pilot 1.0 LT ecobost motorlu fiesta R2T si ile güçlü otomobillere meydan okudu.

 ÜMİTCAN ÖZDEMİR - BATUHAN MEMİŞYAZICI

Uğur Soylu - Mehmet Köleoğlu Mitsubishi Lancer Evo 9 araçları ile Kıbrıs rallisinin 2. gününü 7. sırada tamamladılar.

 UĞUR SOYLU MEHMET KÖLEOĞLU

Genç pilot Emre Hasbay Castrol Ford Team Türkiye takımını başarıyla temsil etmeye başladı. Bu yarışta gösterdiği performans ile hem seyirciden hem de takımından alkışı topladı. 2. Gün sonunda genel klasman 8. liğini elde etti.

Genç pilot Emre Hasbay  ve yardımcı pilotu Emir Şahin Castrol Ford Team Türkiye takımını başarıyla temsil etmeye başladılar. Bu yarışta gösterdiği performans ile hem seyirciden hem de takımından alkışı topladı. 2. Gün sonunda genel klasman 8. liğini elde etti.

  EMRE HASBAY - EMİR ŞAHİN

Ekip ege raliisinden morelleri bozuk dönünce bu yarışa mental olarak hazırlanmakta zorlandı. Bu yarışta da şansızlık yakalarını bırakmadı. 2. gün otomobili bir çukura ardından tümseğe vurunca ön salıncak kırıldı ve yarış dışı kaldılar.  Rallinin son günü süper ralli ile devam edecekler.

Genç pilot Emre Hasbay Castrol Ford Team Türkiye takımını başarıyla temsil etmeye başladı. Bu yarışta gösterdiği performans ile hem seyirciden hem de takımından alkışı topladı. 2. Gün sonunda genel klasman 8. liğini elde etti.

Kuzey Kıbrıs Rallisi 2. gün genel klasman 9. luğunu Kıbrıslı ekip Bora Manyera - Cem Çerkez ikilisi elde etti. Nestle kitkat ve Bc Vision Motorsport takımı adına yarışan ekip ege raliisinden morelleri bozuk dönünce bu yarışa mental olarak hazırlanmakta zorlandı. Bu yarışta da şansızlık yakalarını bırakmadı. 2. gün otomobili bir çukura ardından tümseğe vurunca ön salıncak kırıldı ve yarış dışı kaldılar.  Rallinin son günü süper ralli ile devam edecekler.

 BORA MANYERA - CEM ÇERKES

Rallinin genel klasman 10. basamağında kıbrıslı ekip Mehmet Kamiloğlu - Rasim Çetinkaya yer aldı.

Onbirinci sırayı Gp Garage My Team adına Mitsubishi evo 9 otomobilleri ile yarışan Erkan Güral - Burak Koçoğlu ikilisi aldı.

 ERKAN GÜRAL - BURAK KOÇOĞLU

İkinci Gün genel klasman 12. sırasına kıbrıstan bir pilot yerleşti. Selen Bilgimer - Alkan Palabıyık Mitsubishi Lancer Evo 9 araçları ile güzel sonuçlara imza attılar.

Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan genç pilotlar And Sunman - Efe Ersoy ikilisi ise her geçen gün daha da hızlanıyor. 2. Günü genel klasman 13. sırada tamamlayan ekip bulundukları yerden oldukça memnun gözüktü.

Rauf Denktaş - Mehmet Mişon ikilisi 2. gün mekanik sorunlarla savaştı. Oldukça gerilere düşen ekip günü genel klasman 18. si olarak tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye takımının en genç pilotu Üstün Üstünkaya - Gürkal Menderes güne iyi başladılar. Yarışın 2. etabında hızlı sürüşleriyle dikkatleri çeken ekip etabın en iyi 10. zamanına imza attılar. Unifree desteği ile yarışan genç pilot yeteneğini yavaş yavaş sergilemeye başladı.

Günün 2. yarışın ise 3. etabında genel klasman 15. si oldu. Günün 4. etabı Görneç-2 startından hemen sonra bir u virajda yamaça takılan Fiesta R2T otomobillerinin iki tekeri havaya kalkınca otomobilin takla atmasına engel olamadılar. Çok yumuşak bir şekilde yolun üzerine ters düşen otomobilin yardımına seyirciler koştu.

Seyircilerin yardımıyla düzeltilen otomobil hemen yola devam etti. Burada değerli zaman kaybeden Üstün Üstünkaya - Gürkal Menderes ikilisi yarışın 5. etabında daha dikkatli sürüşü tercih ettiler. Çeşme etabını 16. sırada tamamlayan ekip günün son seyirci etabı için Lefkoşe de ki karting pistine çıktılar.

Cemsa seyirci etabında seyircilerden alkış almayı başardılar. Etabı 15. sırada tamamlayan Üstün Üstünkaya attığı takladan dolayı günün sonunda finişe ulaştıkları için mutluydu. Gün sonunda genel klasman 19. su oldular.

 ÜSTÜN ÜSTÜNKAYA - GÜRKAL MENDERES

Gp Garage My Team adına Damat Tween ve Avantaj Cargo sponsorluğunda yarışan Osman Kobal - Harun Arslan ikilisi güne iyi başlayan ekiplerdendi. 2. Gün ilk etapta kendi limitlerini zorlayan ekip genel klasman 16. sı olmayı başardı. Etapta zaman zaman gaza fazla yüklenen Osman Kobal iyi zaman çıkarırken etabın bir yerinde yoldan çıktı.

Ani bir refleksle otomobilinin gazını kesmeden yola sokmayı başaran Osman Kobal olası bir kazayı önlemiş oldu. Ardından hızlıca yoluna devam eden Osman Kobal - Harun Arslan ikilisi bir hata da etabın asfalt kısmında yaptılar. Asfaltın bitiminde yol kaçıran ekip hemen fark etti ve hemen toparlandı. Doğru yönü bulan ekip yollarına devam etti. Tüm bu zaman kayıplarına rağmen etabı 16. sırada tamamlamaları onları memnun etti.

Yarışın 3. etabı Çeşme-1 ve Görneç-2 de ayaklarını biraz daha gazdan çeken ekip her iki etabı da 19. sırada tamamladı. Osman Kobal - Harun Arslan ikilisi gün sonunda özel seyirci etabında ise fazla risk almadan tamamladılar. Etabı 2 dakika 11 saniye de tamamlayan ekip gün sonunda genel klasman 20. si oldu.

 OSMAN KOBAL - HARUN ARSLAN

Historik sınıfında BMW 3.16 ile yarışan Uygar Birgili - Afşin Baydar ikilisi ise gösterdikleri performans ile güçlü otomobilleri geride bırakarak günü genel klasman da 21. sırada Historik klasmanında ise 1. sırada tamamlamayı başardılar.

 UYGAR BİLGİLİ - AFŞİN BAYDAR

Historik sınıfında yarışan renkli kişilikleri ile dikkat çeken Gerçek Sunman - Bahar Sunman ikilisi Fiat Murat 131 leri ile günü genel klasman 26. sı ve Historik klasmanında ise 2. sırada tamamladı.

 GERÇEK SUNMAN - BAHAR SUNMAN

Historik sınıfının bir diğer genç ekibi Efe Küthüda - Elif Alaş ikilisi efsane Fiat Murat 131 ile günü genel klasman da 27. sırada ve Historik klasmanında da  3. sırada tamamlamayı başardılar. İkili bu yıl ilk defa ralli deneyimi yaşıyor. Efsane Murat 131'i çok iyi hazırlamışlar. Sağlam yapısı sayesinde dik ve kuvvetli duruyor. Etapların bazıları çok kırıcı olmasına rağmen Efe Küthüda - Elif Alaş ikilisi son derece başarılı bir iş çıkartarak araçlarını tek parça halinde finişe ulaştırmayı başardılar.  

Ekip sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak örnek sporcu olmaya devam ediyorlar.

 Efe Küthüda - Elif Alaş

Yarışın ikinci günü Castrol Ford Team Türkiye takımından Kağan Karamanoğlu -  Nehir Yılmaz ikilisi, İsmet Toktaş'ın arıza yapmış otomobiline arkadan çarpınca araç hasar aldı ve yarış dışı kaldılar. Yarışın son günü süper ralli yapacaklar.

Castrol Ford Team Türkiye takımından Levent Şapçılar  - Deniz Gümüş ikilisi Sezonun ilk yarışı Ege Rallisinde debriyaj sorunu yaşamış ve 3 etabı da 3. vitesle geçmek zorunda kalmıştı. Daha sonra servis ekibinin büyük gayreti ile arıza giderilerek geri kalan etapları otomobilini limitlerde kullanarak finişe Zafer Vatansever Kupasında 7. sırada ulaşmıştı. Kategori 3 te de üçüncülük kupasını kaldırmıştı.

Şanssızlık Kuzey Kıbrıs Rallisinde de Levent Şapçılar  - Deniz Gümüş ikilisinin yakasını bırakmadı. Rallinin ikinci günü ilk özel etap geçilirken bu kez Ford Fiesta ST'sinde motor problemi başladı. Etabın asfalt kısmını sorunsuz geçen ekip, toprak bölüme geldiklerinde oldukça kırıcı zeminle karşılaştılar. Uzun dik yokuş inişleri, büyük kayalar ve uçsuz bucaksız uçurum kenarından geçen yol, ekipleri biraz zorladı.

İşte Levent Şapçılar  - Deniz Gümüş ikilisi de tam da etabın bu noktasında bir virajı dönerken yola düşen büyük kaya parçasını otomobilin altına aldı. Kayadan kurtulmaya başaramayan ekip metreler sonra durmak zorunda kaldı. Kaya parçası alt korumayı yamultup motora zarar verince aracı kenara çekip yarışa havlu atmak zorunda kaldılar.

Bu yarışa antrenman olsun diye katılan ekip otellerine dönerek Kıbrıs'ta güzel iki günlük tatil kazanmış oldu.

 LEVENT ŞAPÇILAR - DENİZ GÜMÜŞ

Castrol Ford Team Türkiye takımının genç pilotu Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisi hiç alışık olmadıkları mekanik arıza problemi ile karşılaştılar. Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisi  Fiesta R2T ile yarıştıkları dönemde bir  sezonda en fazla yarış bitiren ekip olmuşlardı. Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisi bu yıl ilk kez 4x4 otomobilin koltuğuna oturmuş ve çok heyecanlanmıştı. Ford Fiesta R5 ile ilk yarışına Ege rallisinde çıkmış ve 4. olmayı başarmıştı. Kendisi ve ekibi adına güzel puanlarla sezona başlayan ekip R5 e de alışmaya başlamıştı. Kuzey Kıbrıs Rallisinin toprak olması ekibi çok daha heyacanlandırmış ve yarış gününü beklemeye başlamışlardı. Bu heyecanla Kıbrıs Rallisine başlayan ekip malesef hayal kırıklığına uğradı.

Rallinin ilk günü asfalt etabı sorunsuz geçen Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisi toprak parkura çıktıklarında tam da keyif alacaklarını düşünürken az sonra olacaklardan habersiz gazlamaya başladılar. Bir kaç kilometre sonra onları bekleyen büyük bir taş aracın altına girdi ve radyatörü deldi. İşte o andan sonra yapacak hiç bir şey kalmadı ve aracı kenara çekerek yarışa veda ettiler. 

Buğra Banaz çok genç olmasına rağmen kariyeri başarılarla dolu. 2004 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori Şampiyonu, 2012 Fiesta Kupası Birincisi, 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası İki Çeker Şampiyonluğu, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası İki Çeker Şampiyonluğu, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar Birinciliği, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası RC4 Sınıf Birinciliği, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası İki Çeker Şampiyonluğu, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar Birinciliği, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası RC4 Sınıf Birinciliği, 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonluğu, 2018 Dünya Ralli Gençler Şampiyonası Altıncılığı gibi başarılara imza atan Buğra Banaz karıyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam ediyor.

 BUĞRA BANAZ - BURAK ERDENER

KUZEY KIBRIS RALLİSİNİN SON GÜNÜNDE SÜRPRİZ OLMADI

Kuzey Kıbrıs Rallisinin son günü sabahın erken saatlerinde başladı. Girne Amerikan Üniversitesi'nde kurulan servis alanından hareket eden ekipler günün ilk startı için Balıkesir etabına yöneldiler. 

Bc Vision Motorsport takımı adına Rocks Hotel sponsorluğunda yarışan Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi yarışın son gününe Balıkesir etabı ile başladılar. Bu etapta biraz tutuk başlayan ekip 6.01.3 lük zamanları ile 4. sırada finişe ulaştı. Bu etapta 16.5 saniye zaman kaybeden ekip için artık risk alma zamanı gelmişti.

Bir sonraki etap olan BRT-1 de kendisinin ve otomobilinin limitlerini sonuna kadar kullanan Deniz Fahri seyircilerin de büyük desteğini arkasına alarak etapta adeta kanatlandı. Etap finişine 9 dakika 30 saniye de ulaşan ekip en yakın rakibini etapta 7 saniye geçmeyi başardı.

Günün ve yarışın son etabı Balıkesir-2 de start alan Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ikilisi takım arkadaşı Burak Çukurova - Vedat Bostancı ile aynı zamana imza attı.

Etap birinciliğini 3 salise farkla takım arkadaşına kaptıran Deniz Fahri - Bahadır Gücenmez ralliyi podyumun en üst basamağında tamamlayarak 2 yıl üst üste kazanarak duble yapmış oldu.

Kuzey Kıbrıs Rallisinin son günü genel klasman 2. liğini Bc Vision Motorspor takımı adına yarışan Burak Çukurova - Vedat Bostancı ekibi aldı. Ekip son günün ilk etabını 5.56.9 luk zamanları ile etabı 3. sırada tamamladı. Murat Bostancı'nın ardından 12 saniye zaman kaybedince toplam zamanlarda Bostancı ile arası 1 dakika 20 saniyeye indi.

BRT etabında da 13 saniye kaybeden Burak Çukurova toplam zamanlarda Deniz Fahri'ye 5 saniye geçilerek liderliği kaptırdı. Deniz Fahri Kendi evinde kazanma serisini devam ettirmek için son iki etapta limitleri sonuna kadar zorladı. Bu gösterdiği performans sayesinde son iki etapta takım arkadaşından toplam 17 saniye daha iyi zaman yaparak liderliğe yükseldi. Burak Çukurova - Vedat Bostancı bulundukları yerden oldukça memnun şekilde finiş hedefledi.

Skoda Fabia R5 lerini koruyarak sorunsuz bir şekilde finişe ulaşan ekip podyumun 2. basamağında yarışı tamamladı.

TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI LİDERİ KIBRIS'TA DA YERİNİ KORUDU

Kuzey Kıbrıs Rallisinin son günü tamamlandığında Castrol Ford Team Türkiye takımının şampiyon pilotu Murat Bostancı genel klasman 3. lüğünü elde etti.

Tüm olumsuzluklara rağmen podyumda olmak takımını ve kendisini sevindirdi. Bu sonuçla Türkiye ralli şampiyonasındaki liderliğini devam ettirmiş oldular. Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi son gün Balıkesir etabında best time yaptılar.

Günün ikinci etabı BRT'de ise en iyi 2.zamanı yapan ekip aradaki zaman farkını azaltmaya başlamıştı ancak bir önceki gün servis cezası aldıklarından dolayı farkı kapatmak oldukça zordu. Dolayısı ile rallinin son etabını temkinli geçen ekip 3. sırada finiş gördü. Böylelikle Akdeniz Rallisini podyumun 3. basamağında tamamlamış oldular.

Rallinin genel klasman 4. lüğünü ev sahibi ekip Cevdet Alptürk - Özden Yılmaz ikilisi elde etti.

  Beşincilik ise yine ev sahibi ekip Fikri Macila - Doğa Koyuncu ikilisinin oldu.

 

Akdeniz rallisi 6. lığı BC Vision Motorsport takımından Bora Manyera - Cem Çerkes ikilisinin oldu.

Ekip 2. gün mekanik arıza yaşamalarına rağmen ralliyi ilk 6 içinde tamamlayarak değerli puanlar kazanmış oldu. Ekip aynı zamanda "Spirit of the Rally" ödülünü de kazanmış oldu.

Balıkesir atlama etabında en uzak mesafeye atlayan Bora Manyera 1 Gopro kamera hediye aldı.

Rallinin genel klasman 7. liğini Castrol Ford Team takımından Ümitcan Özdemir - Batuhan Memişyazıcı aldı.

8.lik Mitsubishi Evo 9 ile yarışan Uğur Soylu - Mehmet Köleoğlu'nun oldu. Ekip Aynı zamanda Grup-N de birinci olarak yarışı tamamladı.

Kıbrıs Rallisinin 9. luğunu Emre Hasbay - Emir Şahin ikilisi elde etti. Aynı zamanda Sınıf 4, iki çeker ve genç pilotlarda Castrol Ford Team Türkiye ekibi Ford Fiesta R2T otomobilleri ile birinci oldular.

ve Kuzey kıbrıs Rallisinin 10. basamağını ev sahibi ekip Mehmet Kamiloğlu - Rasim Çetinkaya elde etti.

Kuzey Kıbrıs Rallisini Grup-N de ikinci sırada GP Garage My Team adına yarışan Erkan Güral - Burak Koçoğlu ikilisi tamamladı.

Mitsubishi Evo 9 otomobilleri ile Osman Kobal - Harun Arslan ikilisi ralliyi Grup-N 4. sü olarak tamamlamayı başardı. Bir sonraki yarışa iyice ısınan ekip şimdiden Eskişehir Rallisini beklemeye başladı.

Castrol Ford Team takımından And Sunman - Efe Ersoy ikilisi sınıf 4, iki çeker ve genç pilotlarda ralliyi 2. sırada tamamladı.

Castrol Ford Team takımından  Bir diğer genç pilot Üstün Üstünkaya - Gürkal Menderes ikilisi sınıf 4, iki çeker ve genç pilotlarda ralliyi 3. sırada tamamlamayı başardılar. Son gün rallinin 7 ve 8. etaplarda Sınıf 4 te 5. iyi zamanı yapan ekip rallinin son etabını da 3. sırada tamamlayarak finiş gördü.

Gelecek için umut vaad eden genç pilot henüz yolun başında olduğunu bilerek temkinli adımlarla yükselişine devam ediyor.

Historic klasmanında BMW 316 ile yarışan Uygar Birgili-Afşin Baydar ikilisi birinciliği kazandı.

Fiat 131 ile Gerçek Sunman-Bahar Sunman ekibi ikinciliği elde etti.

Benzer bir otomobille Efe Kethüda-Elif Alaş ikilisi de üçüncü sırada finişe ulaştılar.

Ralli sonunda Girne Yat Limanı'nda büyük bir görsel şölen ile gerçekleştirilen finiş seremonisi ve ödül töreninde, dereceye giren sporcular ve organizasyona katkıda bulunan firmaların yöneticilerine plaketler takdim edildi.

 

Türkiye Ralli Şampiyonası 3. Ayak yarışı 14-16 Haziran tarihlerinde Eskok tarafından düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi ile devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar