Tillerson: Dünya bu vahşete şahit olup kaygısız kalamaz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Arakan'da yaşananlara ilişkin, "Dünya, bu bölgeden gelen vahşet haberlerine şahit olup kaygısız kalamaz." dedi.

Tillerson: Dünya bu vahşete şahit olup kaygısız kalamaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
18 Ekim 2017 Çarşamba 21:29

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezinde  (CSIS) ABD ve Hindistan ilişkileri üzerine düzenlenen panelde, arakan hakkında  değerlendirmelerde bulundu.

Arakan'da yaşananlardan dolayı "olağanüstü kaygı" duyduğunu belirten  Tillerson, "Dünya, bu bölgeden gelen vahşet haberlerine şahit olup kaygısız kalamaz." ifadesini kullandı.

 "ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ SORUMLU TUTUTYORUZ"

Tillerson,  "Biz, askeri üst düzey yetkilileri bu olanlardan dolayı sorumlu tutuyoruz." diye konuştu.

Arakan'da yaşanan olaylardan dolayı "birilerinin sorumlu tutulacağını"  vurgulayan Tillerson, "Myanmar'ın geleceğinde nasıl bir rol oynamak istedikleri  ordunun üst düzey yetkililerine kalmış, çünkü biz Myanmar'ı önemli demokratik  olarak gelişmekte olan ülke olarak görüyoruz."  dedi.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNİK TEMİZLİK

Myanmar Ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle  Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana binlerce  Müslüman hayatını kaybetti. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle  ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar