İsrail'in Eurovision kararı! Tel Aviv mi? Kudüs mü?

İsrail'in ev sahipliği yaptığı Eurovision 2019'un Tel Aviv'de yapılmasına karar verildi.

İsrail'in Eurovision kararı! Tel Aviv mi? Kudüs mü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
13 Eylül 2018 Perşembe 15:13

Eurovision yönetimi, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, "64. Eurovision Şarkı Yarışması, 14 Mayıs Perşembe günü, 16 Mayıs Cumartesi ve Cumartesi 18 Mayıs 2019'da İsrail'deki Expo Tel Aviv'de (Uluslararası Kongre Merkezi) gerçekleşecek" ifadelerine yer verdi.

"Eurovision'u şimdiye kadarki en görkemli hale getirmek için heyecan duyuyoruz"

Eurovision yöneticisi Jon Ola Sand, yaptığı açıklamada, "Üç güçlü teklif aldık, ancak sonunda Tel Aviv'in dünyanın en büyük eğlence programına ev sahipliği yapacak en iyi koşullara sahip olduğuna karar verdik. Eurovision şarkı yarışmasını yepyeni bir şehre getirmek ve Eurovision 2019'u şimdiye kadarki en görkemli yarışma hale getirmek için heyecan duyuyoruz" dedi.

İsrail yarışmayı Kudüs'te yapmak istedi

İsrail hükümeti yarışmayı Kudüs'te yapmak istiyordu. Ancak yarışmanın burada yapılması durumunda bir çok ülkenin boykot kararı alacağına ilişkin tartışmalar gündem olmuştu. Eurovision yönetimi ise, yarışmanın 'kültür ve ticari başkent' Tel Aviv'de yapılacağını açıkladı.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Toy' adlı şarkısıyla İsrail'i temsil eden Netta Barzilai birinci olmuştu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar