DAKAR'DA KADIN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ GIANNA VELARDE KIRIK KÖPRÜCÜK KEMİĞİNE RAĞMEN YARIŞTI

2020 Dakar Rallisi'nde kadın sürücü Peru'lu Gianna Velarde bir mucizeye imza attı. Dakar öncesi yaptığı antrenmanlar sırasında köprücük kemiğini kırdı. Oldukça zor bir dönem geçiren sporcu azmi ile bu yarışa katıldı. Kendisi bile hayal edemiyordu.

Son Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 20:48
5 Haziran 2020 Cuma 17:04

"GIANNA VELARDE" MOTOSİKLET EĞİTİMİ VEREN BİR OKUL SAHİBİ. DAKAR TECRÜBESİ OLAN BAŞARILI KADIN SPORCU.

2020 Dakar Rallisi'nde kadın sürücü Peru'lu Gianna Velarde bir mucizeye imza attı. Dakar öncesi yaptığı antrenmanlar sırasında köprücük kemiğini kırdı. Oldukça zor bir dönem geçiren sporcu azmi ile bu yarışa katıldı. Kendisi bile bu yarışa katılabileceğini hayal edemiyordu.

Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Dakar Rallisi'nde olmak hele hele bir de Motosiklet ile uçsuz bucaksız çölde tek başına mücadele etmek hiç de kolay bir iş değildi. Kafa ve mental olarak iyi hazırlanması ve tek başına bu zorlu sınavdan çıkması gerekiyordu.

İşte Tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başaran Gianna Velarde ile siz AzÖnceOldu.com okurları için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bakın Gianna Velarde sorularımızı nasıl yanıtladı.

-Merhaba, öncelikle bizi kırmadığınız için teşekkürler. Sizi yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Sporcu kimliğinizle bir çok kadına ilham olacağınızı düşünüyorum. Şimdi hem kendimin hem okurlarımızın merak ettiği sorularla sohbetimize başlayalım istiyorum.

-Gianna yarışlar haricinde neler yapıyorsun?

-Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere motor kullanmayı öğrettiğim kendi okulumda/kursumda eğitmenlik yapıyorum.

-Motor sporları dışında neler yapıyorsunuz?

-Spor salonunda zaman geçirmeyi seviyorum. Çok enerjim var ve bunu harcamalıyım!

-Evli misiniz, çocuğunuz var mı?

-Hayır sadece bir kedim var.

-Sizi uzun bir süredir takip ediyorum, motosiklete  tutkulu bir şekilde bağlısınız. Bu tutku nasıl başladı?

-Babamın beni tepelerde gezintiye çıkarmasıyla başladı aslında. Kanser hastası bir gençtim bu yüzden motosikletin hastalığımla mücadele etmemde çok yardımcı olduğunu söyeleyebilirim.

-Son zamanlarda dünyanın en zorlu yarışlarından olan Dakar’a katıldınız, sizin için zor muydu?

-Başlangıçta biraz zordu, çünkü bütün bütçeyi toparlamak zorundaydım. Motoru, vücudumu ve zihnimi hazırlamalıydım. Ayrıca antrenmanlarımın birinde kaza geçirmiştim. Dakar’dan 2 ay önce köprücük kemiğimi kırmıştım. Başlangıç çizgisine gidebileceğime inanmak benim için çok zordu.

-Dakar birçok sebepten beni korkutuyor, özellikle sizin çok zor bir işiniz var. Bize deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? Neler yaşadınız?

-Dakar’a bir Motosiklet ile katılmak çok zordur. Çünkü size yol gösterecek ya da karar almanıza yardımcı olacak bir Co-pilotunuz yok. Sadece kendiniz varsınız. Bu özgür olmak için güzel ama diğer yandan kararlarınızdan ve olacaklardan yüzde yüz siz sorumlusunuz.

-Dakar’da hafızanızda yer etmiş bir anınızı anlatır mısınız?

-Bir sürü mekanik problemle uğraştığım bir günü hatırlıyorum.

Birçok genç kızın beklediği kontrol noktasına gittim. Beni gördüklerinde ingilizce “ pardon, bir fotoğraf çekilebilir miyiz?” diye sordular. Ben de İspanyolca cevap verdim, onlar da Peru’lu bir kadının bunu yapmasına çok şaşırdılar.

-2021’de tekrar Dakar’a katılacak mısınız?

-Emin değilim çünkü içinde bulunduğumuz bu pandemi durumu bir çok planı değiştirdi. Geleceğin neler getireceğini görelim.

-Kendi  ülkenizdeki Motokros yarışlarına katılıyor musunuz?

-Motokros ve enduro gibi kategorilerde yarışıyorum.

-Otomobil sporları yaptınız mı?

-Üç kez pistte otomobil ile yarıştım ve  bir kaç kez de otomobil ve arazi araçlarında  Co-pilotluk yaptım.

-Ama benim sadık yârim iki tekerlekli.

-Türkiye hakkında neler biliyorsunuz?

-Aslında hiçbir şey. Sadece gidip görmek istediğim bir yer.

-Covid-19 salgını sizi çok fazla etkiledi mi? Şu andaki durum ne?

-Çok ağır bir vurgun oldu benim ülkemde. Çoğu insan sadece günü yaşıyor yani masalarında her zaman yiyecek yemekleri yok. Bu oldukça zor, hep birlikte yaşayıp görelim gelecek bize ne getirecek.

-Gianna Velarde, tanıştığımıza çok memnun oldum. Katıldığın için tekrar teşekkür ederim. Umarım Dakar 2021’den sonra tekrar görüşürüz.

-Ben teşekkür ederim bu güzel sohbet için.

Röportaj: Okan ÇETİNER

Çeviri: Merve ÇALIŞKAN

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar