YPG, DEAŞ ile anlaştı!

Terör örgütü YPG/PKK'nın DEAŞ ile esir takası anlaşmaları yaptığı, DEAŞ'ın yabancı mensupları ve ailelerinin örgüt işgalindeki alanlara geri gönderildiği iddia edildi.

YPG, DEAŞ ile anlaştı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
16 Haziran 2018 Cumartesi 17:05

Terör örgütü YPG/PKK'nın DEAŞ ile esir takası  anlaşmaları yaptığı, DEAŞ'ın yabancı mensupları ve ailelerinin örgüt işgalindeki  alanlara geri gönderildiği iddia edildi. 

İngiliz Telegraph gazetesinin dünkü haberine göre, YPG/PKK, Rakka ve  Deyrizor operasyonları sırasında ele geçirdiği DEAŞ mensuplarını geri vermek için  örgütle anlaşmalar yapıyor.

Haberde, DEAŞ'a geri verilen teröristler arasında Fransa ve Almanya vatandaşlarının bulunduğu ancak halihazırda YPG/PKK'nın elinde 3 İngiliz vatandaşı olduğu ve ileride yapılabilecek bir anlaşmayla, onların da  salıverilmeleri sonrası İngiltere'ye dönebilecekleri belirtildi.

Gazetenin haberinde YPG/PKK ve DEAŞ'ın terörist ve ailelerinin takası  için şimdiye kadar 3 anlaşma yaptığı kaydedildi.

Buna göre, şubatta yapılan takasta çoğu Çeçen ve Arap, birkaçı Fransız  ve Alman 200 civarında terörist YPG/PKK tarafından DEAŞ'a teslim edildi.

Nisanda yaklaşık 15 terörist ve kadın ile çocukların oluşturduğu 40  kişi iade edildi. Bunların içinde Fas, Fransa, Belçika ve Hollanda vatandaşları  olduğu kaydedildi.

DEAŞ ise karşılığında Deyrizor çatışmalarında ele geçirdiği  YPG/PKK'lıları geri verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar