YÖKDİL sınav başvuruları başladı mı? | YÖKDİL başvuruları ne zaman bitecek?

YÖKDİL bavuruları başladı. Peki YÖKDİL başvuruları ne zaman bitecek? başvurular nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte YÖKDİL hakkında bilinmesi gereken her şey...

YÖKDİL sınav başvuruları başladı mı? | YÖKDİL başvuruları ne zaman bitecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
8 Şubat 2018 Perşembe 11:45

YÖKDİL başvurularının başlamasının ardından YÖKDİL başvuruları ne zaman bitecek? Sorusu merak konusu oldu. YÖKDİL sınav ücreti ne kadar? YÖKDİL sınavı ne zaman? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

YÖKDİL başvuruları ne zaman bitecek?

YÖKDİL başvuruları 7 Şubat'ta başladı YÖK tarafından dil yeterliliği belirleme sınavı YÖKDİl Sınavına başvurular 16 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

2018 YÖKDİL sınavına başvurular yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

YÖKDİL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2018 YÖKDİL sınavı ne zaman?

YÖKDİL sınavı 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 14:00'da gerçekleşecek. .sınav 30 ilde 35 sınav merkeziden yapılacak.

2018 YÖKDİL sınav ücretleri ne kadar?

YÖKDİL sınav ücreti başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecek. YÖKDİL sınav başvuru ücreti 85,00 TL olarak belirlendi.

Sınava başvuru yapıp ücretlerini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve sınava giremeyecekler.

Adaylar sınava gderken kalem ve silgilerin kendileri getirecek.

YÖKDİL nedir?

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL’e eski ÜDS’nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS’den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS’ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK’e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS’den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL’i 2017 yılında başlattı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar