WhatsApp last seen (son görülme zamanı) nasıl kapatılır?

WhatsApp'ta son görülme zamanınızın insanlar tarafından görülmesini istemiyorsanız last seen özelliğini kapatmalısınız. Peki ya Android ve iOS telefonlarda last seen nasıl kapatılır?

WhatsApp last seen (son görülme zamanı) nasıl kapatılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 10:27

Günümüzün teknoloji çağı ile birlikte WhatsApp yüklenmemeiş telefon neredeyse kalmadı diyebiliriz. WhatsApp önemli bir iletişim ağı olsa da sonradan uygulamaya konulan last seen(son görülme zamanı) özelliği kişiler arasında sorun oluşturmaya başladı. Bu nedenle bazı WhatApp kullanıcıları last seen özelliğini kapatıyor. Peki ya WhatsApp last seen (son görülme zamanı) nasıl kapatılır?

WhatsApp uygulaması iletişim kurmak açısından süper bir uygulama ancak son yıllarda uygulamaya konulan son görülme ya da okundu bilgisi kişilerin özeliği paylaşmaya başladı. Bu durumdan rahatzsız olan kitle oldukça fazla. Çoğu kişi bu nedenle son görülme özelliğini kapatarak uygulamayı kullanıyor. WhatsApp kullanıp da son görülme özelliğini kapatmak isteyenler faydalı bir yazı derledik. Şimdi birlite iPhone, iOS için WhatsApp son görülme özelliğinin nasıl kapatılacağını görelim.

iPhone iOS İçin WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

iOS telefonunuz varsa ve WhatsApp uygulamanızda last seen(son görülme zamanı) özelliğini kapatmak istiyorsanız "Ayarlar" bölümünü açın. Bu bölümden sonra "Sohbet Ayarları" bölümüne geçin ve burada "Gelişmiş Ayarlar" kısmına tıkladıktan "Son Görülme Ayarları" yazan alana tıklayın ve oradaki ayarı "Açık" ya da "Kapalı" olarak değiştirebilirsiniz. Son görülme zamanınızı gizli tutmak için bu özelliği pasife alabilirsiniz ancak bilmeslisiniz ki siz last seen özelliğini devre dışı bırakırsanız başkasının son görülme zamanını da göremezsiniz.

İngilizce WhatsApp'ta last seen özelliği nasıl kapatılır?

Eğer WhatsApp uygulamasını İngilizce olarak kullanıyorsanız bu özelliği pasif yapmak için izleyeceğiniz adımlar şu şekilde;

WhatsApp'ta “Settings” yazan yere tıkladıktan sonra “Chat Settings” yazan kısma girin ve burada “Advanced” yazan yere tıklayın. Karşınıza “Last Seen Timestamp” yazısının önündeki “on” olan ayarı “off” yaptığınızda son görülmenizi artık kimse göremez.

Android İçin WhatsApp Son Görülme Özelliği Nasıl Kaptılır?

Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullananlarda son zamanlara kadar böyle bir gizleme özelliği yoktu. Yapılan güncelleme ile birlikte artık Amdroid cihazlara da bu özellik geldi. Eğer bu özelliği kullanamıyorsanız WhatsApp'ı güncellemelisiniz ve son sürümü yüklemelisiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra "Ayarlar (Settings)" / "Hesap (Account)" / "Gizlilik (Privacy)" bölümüne geçtikten sonra "Last Seen / Son Görülme bölümünde Herkes (Everyone)" / "My Contacts ( Kontaklarım)" / "Nobody (Hiç kimse)" seçeneklerinden istediğinizi seçin. "Nobody / Hiç kimse" seçerseniz "last seen / son görülme" özelliğini kapatmış olursunuz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar