WhatsApp iOS 2.18.51 sürümünün özellikleri neler?  WhatsApp Instagram özelliği nedir?

WhatsApp iOS 2.18.51 sürümüne getirdiği güncelleme ile birçok değişiklik yapıldı. Bunlardan en önemlisi ise Instagram’a gelen özellik. WhatsApp iOS 2.18.51 sürümünün özellikleri neler?  WhatsApp Instagram özelliği nedir?

WhatsApp iOS 2.18.51 sürümünün özellikleri neler?  WhatsApp Instagram özelliği nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Mayıs 2018 Pazartesi 12:57

WhatsApp’ın uzun süredir beklenen iOS 2.18.51 güncellemesi gerçekleştirildi. Yapılan güncelleme ile birlikte birçok özellik sunuldu. Bunlardan en önemlisi ise WhatsApp’ın iOS sürümünde Instagram’a gelen özellik sayesinde Instagram videoları oynatılabilmesi. İşte yeni sürümün merak edilen diğer özellikleri..

WhatsApp Instagram özelliği nedir?

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS uygulaması için yeni bir güncelleme yayınlayarak sürümü 2.18.51’e yükseltti. WhatsApp sunduğu yeni güncelle ile birlikte Instagram kullanıcıları videoları uygulama içimden izleyebilecek. Resim içinde resim(PiP) özelliği ve gruplar için birkaç yenilik getiren güncelleme, Avrupa kullanıcıları için de yeni bir kullanıcı anlaşmasını içinde barındırıyor. WhatsApp iOS 2.18.51 sürümünün getirdiği tüm değişiklik ve yeniliklere aşağıdaki listeden bakabilirsiniz.

WhatsApp iOS 2.18.51 sürümünün özellikleri neler?  

-iOS kullanıcıları için WhatsApp’a kayıt sayfasının tasarımı yenilendi.

-Eğer bir sohbette hiç yıldızlı mesaj bulunmuyorsa, sohbeti temizlemek için yalnızca ‘Mesajı Sil’ seçeneği görüntülenir.

-Sesli mesaj kayıt özelliği iyileştirildi.

-Analog saat etiketinin tasarımı iyileştirildi.

-Avrupalı Apple kullanıcıları, bu güncelleme ile birlikte uygulamayı kullanmak için 16 yaşından büyük olduklarını kabul etmek zorundalar.

-Sohbet geçmişini yedeklemede küçük iyileştirilmeler yapıldı.

-Arkadaşları WhatsApp’a davet etme konusunda küçük iyileştirmeler yapıldı.

-Sesli ve görüntülü görüşme özelliklerinde küçük geliştirilmeler yapıldı.

-Artık yöneticisi olduğunuz gruplarda diğer yöneticilerin yetkilerini ellerinden alabilirsiniz.

-Grup oluşturucuyu reddetmek mümkün değil.

-Artık grup gizlilik ayarlarını kullanarak grup konusu, simgesi, açıklaması gibi özelliklerin kimler tarafından düzenlenebileceğini belirleyebilirsiniz.

-WhatsApp-Siri bağlantısı geliştirildi.

Artık WhatsApp’ta istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.

-Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.

-"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

-Telefonunuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar