Venezuela kripto para basacak

ABD karşıtı politikaları nedeniyle yoğun bir şekilde ambargo altında olan Venezuela, kripto para basmayı hedefliyor.

Venezuela kripto para basacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 20:18

Venezuela Cumhurbaşkanı, Nicolas Maduro,  "parasal egemenlik konularında ilerleme, finansal işlemler yapma ve mali blokajın üstesinden gelme"  gibi başlıklar için yeni bir dijital para birimi olması planlanan "Petro" nun piyasaya sürülmesini istedi.

SOSYALİST SİSTEME GEÇİŞ HEDEFLENİYOR

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ikinci bir para birimini başlatma motivasyonu otoriteler tarafından normal karşılandı. Zira, ABD tarafından Venezuela'ya uygulanan yoğun ambargo ülkede bol miktarda bulunan petrolün ihraç edilmesinin önüne geçiyor. Hugo Chavez'in iktidara gelmesinden bu yana Venezuela'da sistemli bir şekilde kamulaştırmalar yapılarak Sosyalist sisteme geçiş hedefleniyor.

EKONOMİ UZMANLARI KONUYLA İLGİLİ ŞÜPHE DUYUYOR

Öte yandan ekonomi uzmanları Venezuela'nın yeni dijital parası hakkında şüphe duyduklarını belirtiyorlar. Bunun sebebi olarak ise henüz çok az bilginin olmasını gösteriyorlar. Ancak Maduro tarafından yapılan "mali blokajın üstesinden gelme" çıklaması,'Petro'nun  ülkenin petrol, gaz, altın ve elmas rezervleri tarafından destekleneceği anlamına geldiğini gösteriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar