USS Donald Cook Suriye'ye mi hareket etti?

Alınan son dakika haberlerine göre ABD donanmasına ait olan USS Donald Cook Suriye karasularına yöneldi. İşte haberin detayları..

USS Donald Cook Suriye'ye mi hareket etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
10 Nisan 2018 Salı 10:45

ABD destroyeri Donald Cook iddialara göre Suriye karasularına yanaşmaya çalışıyor. Rus uçaklarının ise USS Donald Cook gemisini dört defa alçak uçuş ile taciz ettiği de gelen iddialar arasında. İşte Suriye sınırına yaklaşan USS Donald Cook hakkında merak edilenler..

ABD'ye ait Donald Cook isimli destroyerin Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı öne sürüldü. "Arleigh Burke" sınıfı Donald Cook (DDG-75) adlı füze destroyeri, Tartus'un 100 kilometre açığına kadar geldği ve gemide 60 adet Tomahawk füzesi olduğu iddia edildi.

İHA'nın haberine göre Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Öte yandan ABD donanmasına ait USS Donald Cook adlı "Aleigh Burke" sınıfı destroyer gemisinin Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka Limanı'ndan ayrılması tartışmalara yol açtı. ABD Donanmasından ise geminin Larnaka’dan ayrıldıktan sonra nereye gittiğine ilişkin sorular yanıtsız bırakıldı. Donanmadan, USS Donald Cook gemisinin Suriye karasularına yaklaştığı ve Rus uçaklarınca taciz edildiğine ilişkin iddialar da yalanlandı.

Suriye rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü. Saldırının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin konuyla ilgili acil toplantıya çağrıldığı açıklanmıştı.

USS Donald Cook Hakkında Bilgi

USS Donald Cook (DDG-75) , Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nda Madalya Onur Ödülü sahibi Albay Donald Cook adında bir Arleigh Burke- sınıfı güdümlü füze destroyeridir . Bu gemi sınıfının 25. destroyeridir. USS Donald Cook , Bath, Maine'deki Bath Iron Works'te inşa edilen bu sınıfın 14. gemisi oldu ve inşaat 9 Temmuz 1996'da başladı. 3 Mayıs 1997'de lansmanı yapıldı ve vaftiz edildi. 4 Aralık 1998'de Penn inişinde görevlendirildi.

16 Şubat 2012'de, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ray Mabus , Donald Cook'un İspanya'nın Naval Station Rota'sına ev sahipliği yapacak dört gemiden biri olacağını duyurdu. Ocak 2014'te geminin Şubat 2014 ortasına geleceği açıklandı. Rotada Destroyer Filosu 60’ın bir parçasını oluşturuyor. 24 Şubat 2012'de Donald Cook , 2011 Savaş Verimliliği "E" ödülüne layık görüldü. 12 Kasım 2009'da, Füze Savunma Dairesi , Donald Cook'un 2012 mali yılında Aegis Balistik Füze Savunma Sisteminin bir parçası olarak işlev görmek üzere RIM-161 Standart Füze 3 (SM-3) kapasitesine yükseltileceğini duyurdu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar