Ücretli öğretmenlik başvurusu 2018.. E Devlet üzerinden başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik başvurularının E Devlet sistemi üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Peki ya E Devlet üzerinden başvuru nasıl yapılıyor?

Ücretli öğretmenlik başvurusu 2018.. E Devlet üzerinden başvuru nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
26 Ocak 2018 Cuma 09:52

Milli Eğitim Müdürlüğü(MEB) yaptığı yazılı açıklamaya göre ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen öğretmen adayları 24 Ocak tarihinden itibaren E Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. İşte 2018 ücretli öğretmenliğe dair tüm merak edilenler..

Ücretli öğretmenlik başvurusu için 24 Ocak’tan itibaren yeni dönem başladı. Onbinlerce öğretmen artık ücretli öğretmenlik başvurularını e Devlet sistemi üzerinden yapacak. T.C. kimlik numaraları ve E devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak ücretli öğretmenlik sayfasından başvurular alınacak.

İşte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama;

"Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılan ücretli öğretmenlik başvurularında 24.01.2018 tarihi itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bundan böyle ücretli öğretmenlik müracaatları E Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır.
Başvurular E Devlet sistemi üzerinden dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. E Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacaktır. Hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1.dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların 2.dönem de görev yapabilmeleri için  E Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu bağlamda İlimiz eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların E Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir."

E Devlet Üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirecek. Açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek.

Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak için tıklayın!

Ücretli Öğretmenlik Nedir?

Ücretli öğretmenlik, il ve ilçelerde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bir sistem. Kadrolu öğretmenin her hangi bir sorundan dolayı izinde olma sürecinde bu öğretmenler yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır. Kadrolu öğretmenlerin işlerinin başına dönmesi ile ücretli öğretmenlik görevi yapan kişinin görevi sona erecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenin bir sene boyunca sürekli aynı yerde çalışabilme gibi bir durumu olmayabilir. Çalışma süresi kısa da uzun da olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri genelde eğitim dönemleri başında ücretli öğretmenlik başvurularını kabul ederler ve ilçelerindeki okullarda öğretmen açığı olması durumunda bu başvurulardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparlar.

 Ücretli Öğretmenlik Ücretleri Ne Kadar?

Ücret konusunda sizi çok tatmin edecek bir miktar olmayacaktır. Ama yine de iş arayan kişiler için para kazanmak için bir seçenek olabilir. Alacağınız ücret girdiğiniz ders saatine göre değişecektir. 2017 yılı için bir ders saatlik ders ücreti 12, 26 TL’dir. Bir ay içerisinde girdiğiniz ders saati sayısını bu miktarla çarparak aylık ücretinizi hesaplayabilirsiniz. Ders saati ücretli olarak çalışmanızdan dolayı tatillerde size ödeme yapılmayacaktır ve aynı şekilde sigorta ödemelerinizde tatil döneminde yapılmaz.

Herkes Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Yapabilir mi?

Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri için yapılan değerlendirmelerde, ilk öncelikli Eğitim Fakültesi mezunlarına verilmektedir. Daha sonra sırasıyla Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon belgesi olanlar, Fen- Edebiyat Fakültesi mezunu formasyon belgesi olmayanlar, diğer fakültelerin mezunları ücretli öğretmen olarak görevlendirilebilir. Bu nedenle başvuru yapmak için formasyon belgenizin olması şart değildir. Ancak olması size avantaj sağlayacaktır. Hatta bazı ilçelerde henüz mezun olmamış öğretmen adayları da ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Bu başvuru yaptığınız ilçenin açıkladığı şartlara göre değişebilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar