Heyet ABD yolunda! İlk toplantı yarın gerçekleşecek

Washington ile ön mutabakat çerçevesinde Türkiye'den ABD'ye gidecek heyet belli oldu. Konuyla ilgili olarak ABD Elçiliği'den yapılan açıklamada, "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostudur" denildi.

Heyet ABD yolunda! İlk toplantı yarın gerçekleşecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
7 Ağustos 2018 Salı 14:44

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasında diplomatik görüşmeler sürerken, belli konularda ön mutabakat sağlandı.

Diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususunda karşılıklı memnuniyet dile getirildi.

Görüşmelerin yüzyüze devam ettirilmesi karara bağlandı. Bu çerçevede ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara'dan bir heyetin bir-iki gün içinde Washington'a gideceği belirtildi.

ABD'ye gidecek heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı sedat Önal başkanlık edecek. Heyette Adalet, Enerji ve Dışişleri Bakanlığı'ndan 9 kişi bulunacak

Sedat Önal Kimdir?

Kayseri doğumlu olan Sedat Önal, Ankara Fevzi Çakmak Lisesi’ni tamamladıktan sonra Mülkiye’de okudu.

55 yaşındaki Önal’ın son dönem kariyerinde Ortadoğu ağırlıklı yer alıyor. Merkezde Ortadoğu dairesinde çalışırken patlak veren Suriye kriziyle uğraşan Önal, 2012 senesinde Ürdün’e büyükelçi atandı ve 4 yıl burada görev yaptı. Önal, Ortadoğu konularındaki bilgi ve birikimini şimdi de müsteşar yardımcısı olarak kullanmaya devam etti. Tarihinin en önemli krizli dönemlerinden birinden geçen Ortadoğu coğrafyası 2016 yılında Dışişleri’nde Büyükelçi Sedat Önal’a emanet edilmişti. Önal Ürdün Büyükelçiliği görevini yürüttü. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevindeydi.

"Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostudur"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Bir Amerikalı yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu haberi, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır" denildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar