Trump’ın nükleer kararına Obama’dan yanıt: Ciddi bir hatadır

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklama ile İran ile olan nükleer anlaşmadan ABD’nin çekileceğini söyledi. 2015’de anlaşmayı imzalayan Obama karar hakkında, “Ciddi bir hatadır” dedi

Trump’ın nükleer kararına Obama’dan yanıt: Ciddi bir hatadır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
9 Mayıs 2018 Çarşamba 07:49

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'ın nükleer bombasını bu kokuşmuş anlaşmayla önleyemeyiz. İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum. 2015'te askıya alınan İran yaptırımları yeniden uygulanacak" sözleri ile İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

OBAMA: CİDDİ BİR HATADIR

Eski ABD Başkanı Obama ise Trump’ın almış olduğu kararı yorumladı. Barack Obama, 2015'te kendisinin imza koyduğu nükleer anlaşmanın hem ABD'yi hem de dünyayı "nükleer silahlara sahip bir İran'dan koruduğunu" ifade ederek altı maddeyle anlaşmanın sağlam temellere oturduğunu belirtti.

Obama, "İran'ın herhangi bir şekilde ihlal etmediği nükleer anlaşmayı riske atma kararı ciddi bir hatadır. İran'la nükleer anlaşma olmaksızın ABD, nükleer silahlara sahip bir İran ile Ortadoğu'da başka bir savaş arasında tercih yapmak durumunda kalabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İran'ın nükleer anlaşma kurallarını ihlal ettiğini gösteren bir delilin olmadığını savunan Obama, "Bu sebeple bugün yapılan duyuru yanlış yönlendirilmiş bir açıklamadır. Nükleer anlaşmadan çekilmek Amerika'nın en yakın müttefiklerine sırtını dönmesi demektir." yorumunda bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar